Povežite se s nama„Naše regije imaju veliku snagu, ali nažalost, često su sputavane od strane centralne države. Primorsko goranska županija je uz bok najjače regije u Hrvatskoj, istarske regije, i uz IDS koji je definitivno zaslužan što je Istra postala tako jaka regija i predvodnica svih ostalih hrvatskih regija. Pred nama je velika odgovornost – predstavljati otvorenost, multietničnost i multikulturalnost Istre, Rijeke, Liburnije i Kvarnera u Hrvatskoj te prenijeti kvalitetu društvenih odnosa koje ovdje baštinimo na ostatak zemlje“, kazao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić na završnoj tribini u Primorsko-goranskoj županiji koalicije IDS-PGS-RI, navodi se u njihovom priopćenju za medije koje prenosimo u cijelosti:

– Koalicija IDS-PGS-RI jedina je stabilna politička opcija koja ne gubi podršku svojih građana i na to smo ponosni, kazao je Vasilić dodavši da mu je „iznimno drago što smo se okupili danas u velikom broju kako bismo poduprijeli projekte koje koalicija IDS-PGS-RI zagovara, za koje se bori i za koje će se, vjerujem, izboriti.

– Mi se borimo za naše ljude, za naše gospodarstvo i za naše projekte, zaključio je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić.

Na prepunom sportsko-rekreacijskom igralištu Doma Zamet u Rijeci, prisutnima su se obratili i predsjednici Liste za Rijeku i IDS-a, Danko Švorinić i Boris Miletić.

– Decentralizacija, kao okosnica našeg programa, donosi racionalniju i efikasniju javnu administraciju, razvoj gospodarstva, stavlja resurse u funkciju razvoja i donosi bolji život svim naših građanima,  ali i cijeloj Hrvatskoj. Kroz decentralizaciju, cijela Hrvatska može učiniti više i bolje, a upravo je to ono za što se ova prirodna koalicija – IDS-PGS-RI zalaže, kazao je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Švorinić je dodao kako „lokalna i regionalna samouprava trebaju imati veće ovlasti i odgovornosti i to je ono za što će se naši zastupnici u Saboru u narednom mandatu boriti“.

– Centralistički sustav treba konačno poslati u povijest. Nije fer da svaka institucija ima sjedište u Zagrebu i zato ćemo se mi zalagati, između ostalog, da se Ministarstvo pomorstva napokon preseli iz Zagreba u Rijeku. Mislim da je to logično, uzimajući u obzir da je Rijeka  najvažnije prometno i pomorsko čvorište“, zaključio je predsjednik RI-ja Danko Švorinić.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić prisutnima je kazao da su „Istra i PGŽ danas najrazvijenije regije Hrvatske, ali to se nije dogodilo slučajno. Rezultat je to prije svega predanog rada i truda naših ljudi i gospodarstvenika, ali i realizacije strateških projekata i politika koje je predvodila koalicija IDS-PGS-RI“.

– Zajedno smo uspjeli stvoriti zaista jake regije koje su u cijelom nizu pokazatelja daleko ispred ostatka Hrvatske. U proteklom razdoblju realizirali smo seriju uspješnih projekata i istim tempom nastavljamo dalje, kazao je Miletić dodavši kako je „cilj koalicije IDS-PGS-RI vrlo jasan: osigurati stabilnost Istri, Rijeci, Liburniji i Kvarnerskim otocima i omogućiti im još brži gospodarski razvitak“.

Na kraju, predsjednik IDS-a podsjetio je okupljene na izbore u nedjelju, 11. rujna, kazavši:

– Mi smo izgradili doista jake temelje, a sada je vrijeme da na njima gradimo još bolju budućnost. Zato u nedjelju izađite svi na izbore, zaokružite listu broj 11 – koaliciju IDS-PGS-RI – listu koja jamči jaku budućnost i stabilnost! Pokažimo još jednom kako se bori za naše regije – Za Istru, Liburniju, Rijeku i Kvarnerske otoke!