Povežite se s namaFiat Punto koprivničke registracije u utorak oko 9.15 u potpunosti je izgorio pri samozapaljenju na autocesti Rijeka-Zagreb, nedaleko naplatnih kućica kod Grobnika ponad Rijeke.

– Vraćali smo se kući nakon desetodnevnog odmora kod kćeri u Puli. Prošavši naplatne kućice uočili smo dim iz motora. Odmah sam parkirala sa strane i izašli smo iz auta. Najednom je buknuo požar. Poštar iz Delnica, koji je vozio iza nas, odmah je stao i počeo gasiti plamen aparatom za gašenje. Cijelog ga je ispraznio no požar je i dalje buktao. Počele su eksplozije zračnog jastuka i guma. Frcalo je na sve strane.

– Udaljili smo se na sigurnu udaljenost i gledali auto kako gori sigurno dvadeset minuta. Nitko od ostalih vozača nije stao. Vatrogascima je trebalo dugo da dođu. Sve je izgorjelo – priča još uvijek vidno šokirana vozačica J.V. (51), koja je putovala sa suprugom M.V. (65) i sestrom.

Požar su ugasili vatrogasci JVP Delnice. Od automobila je ostao samo okvir. Kako je sve u automobilu izgorjelo, suprug vozačice uz cestu je ostao čekati pomoć HAK-a samo u kupaćem kostimu. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

24 sata