Povežite se s nama

Vijesti

Veća propusnost interneta za najmlađe pacijente na Kantridi

Objavljeno

naZavršetkom radova na prebacivanju RIJEKA-FREE ACCESS veze s bežičnog linka na optički (i magistralno i lokalno) značajno je povećana propusnost interneta u prostorima KBC-a Rijeka na lokalitetu Kantrida, što će olakšati boravak u bolnici najmlađim pacijentima. Dosadašnje pristupne točke bile su postavljene prije gotovo deset godina i njihovom zamjenom dobivena je stabilnija i kvalitetnija usluga uz propusnost koja je s dosadašnjih 10 Mbit/s povećana na 30 MBit/s po pristupnoj točki. Time je pored ostalog, omogućeno brže i kvalitetnije surfanje djeci smještenoj u Dječjoj bolnici na Kantridi. Veliki iskorak u korištenju usluge besplatnog interneta za pacijente na Kantridi omogućio je Grad Rijeka pristupom na svoje svjetlovodne kapacitete.

“Grad Rijeka od 2013. godine pruža uslugu besplatnog bežičnog pristupa Internetu (RIJEKA-FREE ACCESS) na dijelovima KBC-a Rijeka – lokalitet Kantrida”, naglasio je tim povodom zamjenik gradonačelnika prof. dr. Goran Palčevski dodajući da su na temelju Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji Grada Rijeke i CARNET-a u zajedničku elektroničku komunikacijsku mrežu, kao objekti Hrvatske akademske i istraživačke zajednice, uključeni i objekti KBC-a Rijeka. “Time su stvoreni tehnički preduvjeti za svjetlovodnu širokopojasnu povezivost sustava besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke, što je u srpnju 2022. i učinjeno” – istaknuo je prof. Palčevski.

“Grad Rijeka je u ovom projektu blisko surađivao s informatičkom službom ustanove” – istaknula je rukovoditeljica Službe za informatiku KBC-a Rijeka Carola Gasparini, univ. dipl. inf., koja je 2013. godine pratila proces kreiranja bežične mreže na lokalitetu Kantrida. Informatička služba KBC-a Rijeka je i sada, 2022. godine, osigurala sve preduvjete kako bi se proces povećanja propusnosti mogao uspješno implementirati. “Posebno nas čini sretnim činjenica što će se većoj propusnosti najviše radovati naši najmlađi pacijenti” – zaključila je Carola Gasparini.

Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka doc. dr. Iva Bilić Čače izrazila je zadovoljstvo većom propusnosti interneta na lokalitetu Kantrida jer će time najmlađi pacijenti moći brže i kvalitetnije surfati, što će im boravak u Dječjoj bolnici učiniti ugodnijim.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže