Povežite se s nama

Vijesti

Veleučilište u Rijeci postalo novi partner Udruženja obrtnika Rijeka

Objavljeno

na
Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena danas je upriličilo svečano potpisivanje sporazuma s Veleučilištem u Rijeci, novim partnerom u projektu Zajednička nabava, koje je poput ostalih partnera prepoznalo snagu riječkih obrtnika te svim članovima Udruženja, članovima obiteljskog kućanstva te zaposlenicima osiguralo posebne uvjete visine i načina plaćanja školarina, otvoren je prostor razvoju cjeloživotnih obrazovnih programa odnosno ciljanih edukacija izravno povezanih s konkretnim potrebama tržišta rada.

Povoljniji uvjeti prilikom upisa u raznovrsne studijske programe koje nudi Veleučilište u Rijeci ostvaruju se u sklopu projekta Zajednička nabava s kojim je Udruženje započelo prije 5 godina i koje danas broji preko 60 partnera. Osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz različitih gospodarskih grana, kroz povoljnije cijene goriva, električne energije, građevinskog materijala, autodijelova i sl. članovima Udruženja obrtnika Rijeka olakšava se i pojeftinjuje poslovanje tako da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa.

Na potpisivanju Ugovora bili su prisutni predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka g. Darko Sertić, potpredsjednici Udruženja g. Ivica Zbašnik i g. Goran Maršanić, dekan Veleučilišta u Rijeci g. Saša Hirnig te prodekan za poslovne odnose g. Marino Golob.  

Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, iznimno je zadovoljan suradnjom i uvjetima koje je Veleučilište u Rijeci  ponudilo za sve članove Udruženja. „Zahvaljujem se našem novom partneru, Veleučilištu u Rijeci, što je prepoznalo Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena kao gospodarski subjekt koji broji preko 3000 članova, tj. 9000 članova, ako ubrojimo zaposlenike i članove obitelji koji participiraju u radu obrta. Na temelju takvog broja Veleučilište je odobrilo popuste i omogućilo našim članovima pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada. Cjeloživotno obrazovanje je nužno u današnjem modernom svijetu gdje se događaju brze promjene. Svjedoci smo da svatko mora ulagati u edukaciju ukoliko želi napredovati, pridonositi razvoju društva i biti konkurentan na tržištu.“ – zaključuje Sertić.

Potpredsjednici Udruženja, g. Zbašnik i g. Maršanić, sigurni su da je ovakav način suradnje pravi put za pomoć obrtnicima kako bi svojim stručnim znanjima bolje pozicionirali na tržištu.

Saša Hirnig, dekan Veleučilišta u Rijeci, izrazio je veliko zadovoljstvo što je Udruženje obrtnika Rijeka prepoznalo njihovu inicijativu te nastavlja: ” Ostvarena suradnja s obrtnicima je logična budući da je Veleučilište u Rijeci usmjereno prema praksi i izvođenju stručnih studija. Široka lepeza naših programa iz tehničkog i biotehničkog područja, od telematike, prometa, zaštite na radu do agroturizma, mediteranske poljoprivrede i vinarstva ali i društvenog područja odnosno studiji poduzetništva i informatike zasigurno su interesantni obrtnicima.

Nadam se da će iza potpisivanja Sporazuma uslijediti i plodna suradnja u smislu edukacije i kreiranja programa cjeloživotnog obrazovanja za potrebe naših obrtnika.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram