Povežite se s nama

Vijesti

Veleučilište u Rijeci proslavilo 26. rođendan

Objavljeno

na
U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci svečanom sjednicom obilježena je 26. godišnjica osnivanja Veleučilišta u Rijeci.

Tom prigodom zamjenik župana Vojko Braut uputio je čestitku predstavnicima Veleučilišta na čelu s dekanom Marinom Golobom naglasivši važnost uloge Veleučilišta u Rijeci, ali i općenito veleučilišta diljem Hrvatske u smislu obrazovanja studenata koji posjeduju teorijska i praktična znanja koja im jamče bržu i bolju zapošljivost te integraciju na tržište rada. Osvrnuvši se na aktualni nedostatak obrazovanih ljudi i radnika u svim gospodarskim granama, zamjenik Braut spomenuo je specifičnu situaciju primorskih županija koje bilježe pad broja studenata koji upisuju fakultete i općenito pokazuju interes za visokoškolsko obrazovanje. Zaključno, istaknuo je činjenicu da je Primorsko-goranska županija u segmentu zapošljavanja u upravna tijela i ustanove u svojoj nadležnosti u potpunosti usvojila Hrvatski kvalifikacijski okvir izjednačivši sveučilišne i stručne studije sukladno broju ECTS bodova koji nose te da se u tome smislu među kandidatima pri zapošljavanju ne pravi nikakva razlika.

Primorsko-goranska županija uspješnu suradnju s Veleučilištem realizira i putem Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ koji ujedno predstavlja nastavno-tehnološku bazu Veleučilišta za studijski program Održivi agroturizam. Na svečanoj sjednici sudjelovali su glavni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, mr. sc. Goran Kolarić, dekan Istarskog veleučilišta, dr. sc. Daglas Koraca, gradonačelnik Marko Filipović, riječki nadbiskup mons. Mate Uzinić te brojni predstavnici akademske i gospodarske zajednice. U okviru programa dodijeljene su dekanove nagrade studentima za izvrsnost u akademskoj godini 2022./2023. kao i nagrade studentima koji su dali doprinos izvannastavnim aktivnostima znanstvenog, stručnog, društvenog, sportskog ili kulturnog karaktera. Nagrada za osobit doprinos razvitku Veleučilišta u Rijeci dodijeljena je prof. dr. sc. Marčelu Dujaniću.

Danas na Veleučilištu u Rijeci studira više od 1200 studenata kojima stručna znanja prenose 84 zaposlenika. Iz gospodarskog sektora dolazi 60-ak predavača koji ujedno predstavljaju 25% nastavnog procesa. U proteklih 26 godina postojanja Veleučilište u Rijeci obrazovalo je više od 7 tisuća diplomiranih studenata.

Posebna pažnja na Veleučilištu pridaje se inovacijama, usvajanju praktičnih znanja i vještina te kontinuiranom prilagođavanju potrebama gospodarstva i društvene zajednice. U tom smislu prošle godine pokrenuti su inovativni programi informatike i telematike, ali i novo osmišljeni programi prometa i poduzetništva u koje su integrirani aktualni europski prioriteti poput primjerice digitalnog i zelenog poduzetništva te digitalnog marketinga i održivosti.

Veleučilište uspješno sudjeluje u programima studentske mobilnosti – ERASMUS i CEEPUS kroz koje je u protekle 4 godine ostvareno 50-ak dolazaka stranih studenata i 60-ak dolazaka nastavnog i nenastavnog osoblja. U okviru međunarodne suradnje Veleučilište ima više od 40 potpisanih ugovora o suradnji s inozemnim visokoobrazovnim institucijama iz 17 zemalja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže