Povežite se s nama

Vijesti

Velika većina Riječana ne želi ponovno otvaranje tržnice

Objavljeno

na

Zatvorena tržnica (foto: Vedrana Spadoni/REF)Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dozvolio je da se od subote ponovno otvore tržnice diljem države, ali isključivo njihovi zatvoreni (čvrsti) objekti te u njima mogu raditi isključivo izdvojene trgovine ili kiosci. Nije dozvoljeno obavljati prodaju na običnim stolovima.

To je u Rijeci jutros dovelo do vrlo nezgodne situacije u kojoj je gradska tvrtka Rijeka plus ribarnicu najprije otvorila, a zatim je po nalogu nadležnih službi hitno zatvorena već u 10 sati jer ne ispunjavaju potrebne uvjete za rad.

Na riječkim tržnicama, onim dijelovima koji rade, tijekom subote ipak nije bilo prevelike gužve, a ljudi su se u potpunosti ili iznimno velikoj mjeri pridržavali propisanih mjera i pravila ponašanja.

Na Fiuman.hr Facebook stranici tijekom subote pokrenuli smo 24-satnu anketu u kojoj smo vas pitali što treba napraviti s tržnicama, otvoriti ih ili zatvoriti. U prvih pet sati ankete svoj glas dalo je već preko četiri i pol tisuće ljudi, a njih 84 posto smatra da tržnice moraju biti zatvorene. U komentarima se mogu vidjeti i prigovori na neujednačnost u tretmanu, odnosno mnogima nije jasno zbog čega se u supermarketima može prodavati “rinfuza roba” kad je u pitanju voće i povrće, a na tržnicama i ribarnicama to nije dozvoljeno.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram