Povežite se s nama


Rijeka je ove srijede u 18 sati definitivno pokazala da Hrvatska može bolje te da zaslužuje obrazovanje primjereno 21. stoljeću!

Na Kontu, odnosno na Titovom trgu, okupio se zaista veliki broj Riječana koji je poslao poruku političkoj vrhušci da prepusti stručnjacima provođenje reforme obrazovnog sustava. Prema neslužbenim procjenama na Kont je stiglo nešto malo više od dvije tisuće ljudi. Ima mnogo poznatijih lica na prosvjedu, a posebno se ističe popularni glumac Rade Šerbedžija koji je čak na pozornici i zapjevao “Kad bi svi ljudi na svijetu…”, u čemu su mu se pridružili brojni prisutni.

S Konta su odaslane brojne poruke, a izdvajamo neke od njih:

  • Struka ispred politike
  • Naša djeca zaslužuje obrazovanje za 21. stoljeće
  • Za narod bistriji od mora
  • Obrazovna reforma je javni interes
  • Znanje je moć, moć nije znanje

“Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama. Pokažimo da vjerujemo obrazovnim radnicama i radnicima, njihovom znanju, poštenju i predanosti reformi. Pokažimo da želimo da oni odrade posao do kraja, bez pritiska, intervencija i cenzura“, poručili su organizatori riječkog prosvjeda.

Među prosvjednicima se nalazi i suradnica Fiuman.hr-a koja će tijekom večernjih sati na našem portalu objaviti svoj opširniji osvrt na održani prosvjed.

Rijeka prosvjeduje <3

Posted by Sara Mujkic on 1. lipnja 2016