Povežite se s nama

Mozaik

Veliki rast broja turističkih noćenja u PGŽ-u tijekom svibnja

Objavljeno

na

Imperial Spirit FestivalNa području Primorsko-goranske županije u svibnju je ostvareno više od 880 tisuća noćenja, što je 25% više od svibnja prošle godine te 16% više od svibnja 2019. godine. Od siječnja do svibnja ostvareno je 1,8 milijuna noćenja što je porast od 20% u usporedbi s 2022. godinom te 16% u usporedbi s 2019. godinom.

Predsezona je bila iznimno dobra. Kvarner i Hrvatska nastavljaju biti tražene i in destinacije. Vidimo to i iz podataka tijekom produženih vikenda u travnju i svibnju. Primjerice u svibnju su u Njemačkoj i Austriji, uz Praznik rada, bila još 2 vjerska blagdana (Uzašašće i Duhovi), u Mađarskoj i Poljskoj Duhovi,dok se u Sloveniji Praznik rada tradicionalno obilježava tijekom dva dana (1.5.-2.5.). Potražnju za regijom od početka godine potvrđuju nam i našipartneri i posjetitelji tijekom sajamskih nastupa, primjerice na ITB-u u Berlinuse tražio krevet više bez obzira na cijenu. Na regiji smo osmislili dobre motive dolaska na destinaciju, a rad na podizanju kvalitete se isplatio budući dai dalje vlada vrlo veliki trend potražnjeza smještajem s 5 zvjezdica koji je u prvih pet mjeseci ostvario gotovo pa duplo ve noćenja i prometa nego li rekordne 2019. godine izjavila je direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

U svibnju najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku, Cresko-lošinjskim otocima, Opatijskoj rivijeri i Crikveničko-vinodolskoj rivijeri. Prema vrsti smještaja, najveći broj noćenja ostvaren je u obiteljskom smještaju, slijede hoteli pa kampovi. Smještaj s 4 i 5 zvjezdica bio je najtraženiji, u usporedbi sasvibnjem 2022. godine objekti s 5 zvjezdica ostvarili su 20% više noćenja, a objekti s 4 zvjezdice 25% više noćenja.

Najbrojniji gosti u svibnju na području Primorsko-goranske županije bili su gosti iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najveće poraste u broju noćenja u usporedbi s prošlom godinom ostvarili su gosti iz Njemačke (59% više), zatim Poljske (59% više) i Mađarske (58% više noćenja).

Ukupni turistički promet od siječnja do svibnja 2023. godine

Od siječnja do svibnja, najposjećenije subregije bile su otok Krk, Opatijska rivijera, Cresko-lošinjski otoci, a slijede ih Riječki prsten, Crikveničko-vinodolska rivijera, otok Rab i Gorski kotar. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije.Svih 5 tržišta ostvarilo je poraste u broju noćenja u usporedbi s 2022. godinom, a prednjače gosti iz Njemačke s 40% više noćenja nego lani, ali i 2019. godine.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram