Povežite se s nama

Mozaik

Veliko DJ gostovanje u Pogonu kulture i radionica povodom 5. obljetnice Liminala

Objavljeno

na
Riječki i opatijski klubovi, festivali, gradski trgovi, skloništa, brodovi, dvorci, skrivene uvale i plaže, otvoreni amfiteatri, samo su neke od lokacija na kojima je Liminal postavio svoju pozornicu, kolektiv koji okuplja zaljubljenike u underground elektroničku glazbu koji proteklih pet godina aktivno radi na razvoju koncertne (op. a. party) ponude i DJ kulture, ponajviše na području Istre i Kvarnera.

Pet godina djelovanja obilježit će u Pogonu Kulture u petak, 03.02., uz veliko DJ gostovanje, izvođača kalibra kojeg riječka publika rijetko ima prilike vidjeti i čuti u svom gradu pa i u ostatku Hrvatske tijekom zimske sezone kad nema festivalskih događanja. Riječ je o francuskom DJ-u i producentu Traumeru. Uz glavnog gosta, nastupaju poznata domaća imena, Bronski, Marcel, Marin Biočić i Korak.

Traumer se prvi put istaknuo hit izdanjima na prestižnim etiketama “Desolat” i “Cocoon”, ali nije ostao “one hit wonder” već se spominje kao najuspješniji svestrani producent i DJ na underground sceni današnjice. Iako prvenstveno prepoznatljiv po groovy deep i minimal house zvuku, Traumer koristi čak preko 10 aliasa s kojima stoji iza raznih house, techno i breakbeat izdanja, a ljubitelji techno glazbe znaju ga kao Roman Poncet.

Osim zabavnog programa, Liminal je pripremio i informativno-edukativni događaj “Dan otvorenog kluba”. Dan prije velikog party-a, u četvrtak 02.02. s početkom u 17 sati, u novom riječkom underground klubu Portun, održat će se besplatna radionica i druženje za sve one koje zanima DJ-ing, glazbena produkcija, organizacija ili bilo što vezano uz sve aspekte klupske kulture i elektroničke glazbe. Između ostalog, posjetitelji mogu isprobati DJ opremu i učiti osnove miksanja, saznati kako lokalni producenti stvaraju glazbu te im postaviti pitanja, saznati više o tehničkoj produkciji u klubu te razgovarati s organizatorima. Ekipa Liminala tako želi podijeliti svoje iskustvo stečeno proteklih godina s novim naraštajima, a u tome će im pomoći lokalni akteri sa scene: Ana Antonova, Korak, Makarun, Marcel, Marin Brx, Marko Španjol Šimunelić, one n, Roland, Samo Tako, Soulfreq, Virgin Helena i Vojko Mecena.

“Često smo (samo)kritični kad je u pitanju lokalna underground scena elektroničke glazbe. Međutim, promatrajući s odmakom, možemo zaključiti kako, za jedan grad kao što je Rijeka, možemo itekako biti zadovoljni raznovrsnošću, kvalitetom i entuzijazmom kojeg imaju domaći kolektivi, DJ-evi i producenti”, poručio je Marcel de Privitellio, osnivač kolektiva Liminal.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram