Povežite se s nama

Sport

Vičević: Želim od boksačkog kluba Rijeka napraviti najbolji klub u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Vodstvo BK Rijeka s Vičevićem u sredini


Završetak prošle i početak nove godine u boksačkom klubu “Rijeka” obilježili su i izbori za predsjednika i članove Izvršnog odbora kluba. Bez puno buke, treći, predsjednički četverogodišnji mandat dat je u ruke Anti Vičeviću.

“Ja sam tu od 2009. godine i kao predsjednik BK Rijeke imam želju, volju i energiju da svoj posao u klubu nastavim i u novom mandatu”, poručio je za HBS čelni čovjek najstarijeg riječkog boksačkog kluba.

Nakon dva mandata što donosi zadovoljstvo, a što sugerira da mora bolje?

“Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji se vode boksači i briga o njima. Muči me status boksa u gradu, ali i državi. Boks po meni zaslužuje puno više s obzirom na dečke koji radeći u amaterskim uvjetima jure profesionalne uspjehe.”

Tko čini vaš tim u novom mandatu?

“Dopredsjednik, ujedno i glavni trener je Kristijan Hodak koji za sebe već ima uspješan rad koji je iznjedrio prvake i medalje. Novost je izvršni sportski direktor Danijel Kalmar kojem je primarna zadaća briga o boksačima i financijama. Već sada mogu reći da je kao ugledni riječki gospodarstvenik uspješno kontaktirao buduće sponzore koji su spremni uložiti u klub. Da bi normalno funkcionirali već sada mogu reći da smo gotovo osigurali par stotina tisuća kuna koji su nužni za rad.”

Zadaća predsjednika?

“Kako nam se dvorana doslovno napunila boksačima, mi smo ušli u fazu da možemo formirati seniorsku i mlađe starosnu ekipu. Prve pokazatelje uspješnog rada, ali i planiranja imali smo na prvenstvu Hrvatske za seniore do 22 godine. Imali smo tri finalista koji su osvojili zlato i dva srebra. Na istom prvenstvu nakon dugo vremena imali smo i seniorke koje su u Rijeku donijele jedno srebro i dvije bronce.”

Od boksa se ne da živjeti?

“To je činjenica koja se dugo neće promijeniti. Ja još pamtim danas daleka vremena kada je u Rijeci kao članu 1. lige profesionalno radilo 33 ljudi. Oružara, tajnica, kuharica više nema. Ali ima boksača. Iz tog razloga do kraja ove ili naredne godine moj je cilj da BK Rijeka bude najbolji klub u Hrvatskoj. Tu ambiciju gradim na Mateju Uremoviću koji će u kategoriji do 81 kg od travnja nastupati za ekipu Hrvatske, Hrvatske vitezove, koji će imati nove izazove u Svjetskoj boksačkoj ligi. Pored toga on će nastupiti i na svim kvalifikacijskim turnirima koji otvaraju vizu za OI u Tokiju 2020.”

Ostali članovi seniorske i juniorske ekipe?

“Njih čekaju Državna prvenstva, boksačke revije te 1. Hrvatska boksačka liga. Pored toga već imamo uhodane odlaske u sjevernu Italiju gdje zahvaljujući dobrim vezama imamo već sada osigurana dva do tri mjesečna nastupa. Sve to trebalo bi biti dovoljno da osvojimo titule prvaka Hrvatske, ali i europske i svjetske titule. To su naši planovi. Sezona i rezultati pokazati će koliko će biti lagan ili težak put BK Rijeke da postane najbolja šakaška družina u Lijepoj našoj”, rekao je Vičević.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram