Povežite se s namaUvod u novogodišnji vikend u Opatiji definitivno je protekao u znaku borilačkog sporta i osmom po redu izdanju tradicionalnog Opatija Fight Nighta. Održalo se ukupno osam borbi i dvije javne kickboxing prezentacije u kojima je uživalo oko 800 posjetitelja koji su ispunili najveći klupski prostor na Kvarneru koji se nalazi u sklopu Centra Gervais.

U glavnoj borbi večeri, koja je taj epitet definitivno opravdala svojom atraktivnošću, nastupili su Dženan Poturak i Damjan Savanović. Odradili su sve tri predviđene runde, a oba borca su u nekoliko navrata bili iznimno teško uzdrmani, pa je publika definitivno mogla uživati u sjajnom okršaju. Poturka nije spriječilo što mu je već na samom početku borbe puknula arkada, a u konačnici je pobjedu sudačkom odlukom odnio Savanović.

Atraktivan meč pružili su i mladi borci Kristian Kolaj, iza kojeg je već prilično veliko amatersko iskustvo, ali iznimno dobar otpor pružio mu je protivnik Lazar Radulović koji je često iskorištavao svoju visinsku prednost. Kolaj je ipak bio nešto precizniji i konkretniji prilikom udaranja te je zasluženo odnio pobjedu sudačkom odlukom.

U jedinoj borbi po MMA pravilima nastupio je opatijski veteran Ivan Brguljan, kojem je ovo u 40. godini života ujedno bio i oproštajni meč. Njegova borba protiv Zorana Radetića također je bila iznimno atraktivna, no pred kraj prve runde Radetić je uspio iskoristiti bolju poziciju te serijom udaraca od koje se Brguljan nije uspio kvalitetno obraniti natjerao je suca na intervenciju i prekid meča.

Foto: Arsen Miletić

Foto: Arsen Miletić

Treba istaknuti i iznimno atraktivan nastup Patrik Rapaića iz riječkog “Mega centra” koji je u jednoj od najboljih borbi večeri uspio sudačkom odlukom nakon devet minuta borbe slaviti protiv Eugena Laljaka. OFC-ova borkinja Isidora Đebnar tehničkim nokautom pobijedila je Andreu Sarić već u prvoj rundi, a to je ujedno bila i jedina pobjeda prekidom kad su u pitanju mečevi po K1 pravilima.

“U petak se u ringu našlo čak osam naših boraca iz Opatija Fight Cluba, nekima od njih to su bili prvi mečevi. Bez obzira na to što nisu svi pobijedili, mogu reći kako sam ipak zadovoljan, jer čak ni oni koji nisu uspjeli slaviti svejedno su pružili dobar meč. Bilo je lijepo vidjeti ring ispod najveće disco kugle na Kvarneru, a time smo nastavili niz održavanja Opatija Fight Nighta na raznim lokacijama po Opatiji. Sad nam je preostalo tek eventualno održati pravi mega-spektakl na nogometnom stadionu, a možda i to jednog dana dođe na red”, rekao je Mladen Kranjčec, glavni trener OFC-a.

Opatija Fight Night 8 rezultati:
Larisa Velović VS Lana Radulović – prezentacija bez pobjednika
Mihael Frlan VS Nikola Bogationski – prezentacija bez pobjednika
Tin Frleta VS Leonardo Šeketa – Šeketa pobjednik sudačkom odlukom
Isidora Đebnar VS Andrea Sarić – Đebnar pobjednica tehničkim nokautom
Patrik Rapaić VS Eugen Laljak – Rapaić pobjednik sudačkom odlukom
Ivan Brguljan VS Zoran Radetić – Radetić pobjednik tehničkim nokautom
Kristian Kolaj VS Lazar Radulović – Kolaj pobjednik sudačkom odlukom
Ivan Matiša VS Nikola Zorić – Zorić pobjednik sudačkom odlukom
Lovro Datković VS Robert Basara – Basara pobjednik sudačkom odlukom
Dženan Poturak VS Damjan Savanović – Savanović pobjednik sudačkom odlukom