Povežite se s nama


Najmlađi saborski zastupnik, Marin Škibola, uz Željka Jovanovića najaktivniji je zastupnik iz Rijeke. Na sjednici sabora osvrnuo se na riječi premijera Plenkovića i prozvao ga zbog poistovjećivanja zalaganja za interese naroda s populizmom.

„U izvještaju piše da ste zagovarali tri točke koje smatrate važnima. Jedna od tih točaka jest da europski projekt mora imati snažniji demokratski legitimitet i veće povjerenje europskih birača u europske institucije, uz snažno protivljenje rastućem populizmu. Možete li objasniti što je to populizam za vas u europskim birokratskim institucijama? Da li je to kritika na enormnu nezaposlenost mladih u zemljama PIIGS-a npr., a i taj naziv PIIGS, koji je pogrdan, došao je od strane europskog establishmenta.”

“Da li je to kritika na raslojavanje društvene zajednice u EU, na sve više onih siromašnih i u dužničkom ropstvu? Da li je to kritika na to što su bankarski konglomerati postali moćniji nego demokratski izabrane vlade? Da li je to kritika na megakapitalizam, koji ne poznaje solidarnost, već samo maksimizaciju profita? Da li je to kritika na ograničavanje državne intervencije i prebacivanje ključnih ovlasti na nadnacionalne institucije? Ako je to formula populizma, ja sam populist.“