Povežite se s nama


U Pogonu kulture riječka je publika u petak, 31. ožujka, imala priliku pogledati i poslušati nastup Vlatka Stefanovskog. Već 40 godina gitara je njegov suputnik, a u tom periodu Stefanovski se istaknuo kao vrsni instrumentalist.

Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Slavni makedonski glazbenik počeo je svirati s 13 godina. Početak njegove karijere najviše obilježava osnivanje sastava Leb i Sol koji će postati jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije sa svojom fuzijom tradicionalne makedonske glazbe i rocka.

U glazbenu povijest bend je ušao s pjesmama poput “Devetka”, prvim singlom na kojem su se već mogle čuti njegove sjajne gitarističke vještine, “Jovano Jovanke”, “Aber Dojde Donke” i mnogim drugim iz karijere koja broji 14 albuma.

U Pogonu kulture koncert je započeo u akustičnom te se pomalo prebacivao u električno izdanje. Dio koncerta i razgovor sa Stefanovskim pogledajte u prilogu.

Moja Rijeka