Povežite se s nama

Vijesti

Vijećnica Milinović šokirala izjavom u podcastu, stigla i reakcija HDZ-a

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLGradska vijećnica HDZ-a u gradu Rijeci Ivona Milinović iznenadila je javnost gostujući u desničarskoj emisiji “Podcast Velebit”, krajem rujna. Komentirajući situaciju u gradu Rijeci, Milinović i voditelj Marko Jurič dotakli su se i pjesme navijača Hajduka, javlja portal Net.hr.

Voditelj je pročitao stih navijačke pjesme Torcide: “Šugava Rijeko, puna si Srba, ima još vrba”, te pitao svoju gošću je li točno pročitao.

“Ide: Šugava Rijeko, smrdljivi grade pobit ću pola tvoja Armade. Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba”, izrecitirala je potom Ivona Milinović.

Kazala je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali kako Torcida ovime nanosi političku štetu. “Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati argument Pupovcu da sutra plače, evo Hrvati su fašisti”, kazala je.

“Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znat da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto”, kazala je Milinović, inače predsjednica riječkog odbora za nacionalne manjine.

Potom je kritizirala Torcidine antisrpske ispade kao “orjunašku politiku” jer takvi napadi na Srbe, kaže, daju argumente Pupovcu.

Čak je i voditelj ovog desničarskog podcasta reagirao na njen ispad. “Ne znam jeste li se dobro izrazili, rekli ste nama ne treba vrba jer imamo 6 posto, možda negdje drugdje gdje ima 30, 40 posto”.

Milinović je kazala da je to “ako ćemo biti bezobrazni” i dodala kako je Torcida uvrijedila naš grad. Na konstataciju voditelja kako nigdje ne treba vrba, Milinović je kazala: “Naravno da ne treba, to je ako ćemo ići jezikom ulice”.

Ivona Milinović nekad je bila asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu, a u posljednje je vrijeme došla u fokus javnosti jer je kritizirala tjednik Novosti.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju riječkog HDZ-a…

“Predsjedništvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vijećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji “Podcast Velebit”. Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ- om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere”, stoji u reakciji koju potpisuje Lucijan Vukelić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram