Povežite se s nama

Vijesti

Vijećnica Milinović zatrpala Obersnela pitanjima, gradonačelnik tražio dodatno vrijeme

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Gradska vijećnica Ivona Milinović sredinom siječnja poslala je 20-ak pitanja gradonačelniku Vojku Obersnelu pisanim putem, što je njezino vijećničko pravo.

Gradonačelnik je imao rok od dva tjedna za odgovor, na neka od njih je već odgovorio, o čemu smo i izvještavali tijekom proteklog tjedna, ali na brojna pitanja odgovor će morati ipak malo dulje pričekati.

Obersnel je tako ovog ponedjeljka na niz pitanja odgovorio na isti način: “Članica Gradskog vijeća Ivona Milinović je, temeljem članka 67. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, 15. siječnja postavila je niz pitanja, te su na neka od njih već dostavljeni odgovori.

Međutim, s obzirom na iznimno velik broj postavljenih pitanja, koji svi imaju isti rok za dostavu odgovora (27. siječnja 2020.), obavještavam Vas o odgodi dostavljanja preostalih odgovora, temeljem čl. 73. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Napominjem da su odgovori na postavljena pitanja u pripremi i da će biti dostavljeni vijećnici u najkraćem mogućem roku”, poručio je Obersnel.

Prenosimo neka od pitanja na koja se još uvijek čekaju odgovori:

 • Jeste li upoznati s činjenicom da je na kućnoj adresi vijećnika Vijeća grada Rijeka Danka Švorinića iz Liste za Rijeku registrirana udruga Slobodna država Rijeka kojoj je iz Javnih potreba za kulturu grada Rijeke za 2020. godinu dodijeljeno 47.000 kn? Navedeni vijećnik je glasao za navedeni program što predstavlja ozbiljan sukob interesa. Osim moralno neprimjerenog čina, navedeno predstavlja grbo kršenje članka 24. Poslovnika Gradskog vijeća:
  Član Vijeća ne smije u obavljanju privatnih poslova, gospodarskih i drugih djelatnosti za sebe ili za drugu osobu, koristiti položaj člana Vijeća i naglašavati taj položaj.″
 • “Koliki je ukupan trošak projekta „Jugo joga“ u sklopu EPK? Koliko plaća grad Rijeka i/ili institucije povezane s gradom Rijekom?″
 • “Koliki je ukupan trošak projekta „Crvena škola – Dubravka Ugrešić“ u sklopu EPK? Koliko plaća grad Rijeka i/ili institucije povezane s gradom Rijekom?
  Ljubazno molim troškovnik sa specifikacijama troškova navedenog projekta.″
 • Koliki je ukupan trošak projekta „Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke“ u sklopu EPK? Koliko plaća grad Rijeka i/ili institucije povezane s gradom Rijekom?
  Ljubazno molim troškovnik sa specifikacijama troškova navedenog projekta. Također, molim posebno naznačiti koliki autorski honorar je zaprimio autor projekta Nemanja Cvijanović?″
 • “Koliki je iznos sklopljenih sponzorskih ugovora gleda projekta EPK? Molim tablicu po godinama.″

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram