Povežite se s nama

Vijesti

Vijećnici Mosta nastavljaju s borbom za povratak starog voznog reda Autotroleja

Objavljeno

naGrađani već određeno vrijeme imaju priliku potpisati peticiju koja za cilj ima vraćanje starog voznog Autotroleja koji je nudio veći broj polazaka.

O tome su se ovog četvrtka oglasili i pokretači peticije, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Članica Mosta Martina Valenčić Vještica se zahvalila građanima na velikom odazivu za peticiju “Autotrolejom, a ne automobilom!”: “Peticija je još u tijeku jer smo prije pet dana pokrenuli i online mogućnost potpisivanja. Do sada je potpisalo 2000 građana koji žele da se, kao i u drugim europskim gradovima, sve više potiče javni prijevoz kao najekološkiji način prijevoza u 21. stoljeću”.

Korina Bralić, članica Mosta, se nada da će borba za povratak ukinutih linija i broja polazaka uroditi plodom te da će ljudi koji su direktno pogođeni promjenama napokon stizati na posao i u školu. Posebno je istakla problem prigradskih linija na području Rupa, Lipa, Viškovo, Opatija te Čavle i okolica.

Gradski vijećnik Mosta, Josip Kukuljan, je na sjednici Gradskoga vijeća potpise predao na ruke direktoru Autotroleja Albertu Kontušu poručivši mu da potpisnici peticije žele da se vrati vozni red kakav je bio prije izmjena početkom siječnja.

Podsjetio je da se u rješavanje problema gradskog i prigradskog prijevoza uključio PGŽ preko zastupnice Mosta u županijskoj skupštini Neree Pulić koja je dobila odgovor od pročelnice Edite Stilin da je zakonska obveza ministarstva znanosti i obrazovanja  prijevoz učenika i to posebno onih koji stanuju dalje od 3 kilometra od škole. Pozvao je sve roditelje koji imaju poteškoća sa prigradskim prijevozom djece da se preko ravnatelja škola obrate pročelnici upravnog odjela za odgoj i obrazovanje u PGŽ – Editi Stilin.

Josip Kukuljan je rekao: “Postoje čitav niz nelogičnosti u poslovanju Autotroleja, jedna od njih je činjenica da penzioner koji ima mjesečna primanja preko 7000 ili 8000 kuna ima pravo kupiti sufinanciranu godišnju kartu u vrijednosti od 198 kuna dok đaci godišnje moraju izdvojiti minimalno 5 puta više. Nije u redu da penzioner s mjesečnim primanjima većom od prosječne hrvatske plaće dnevnu kartu za 4 zone plati samo 58 lipa!”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram