Povežite se s nama

Sport

Vijećnik Mencer predložio da Grad Rijeka svojih 30 posto vlasništva HNK Rijeke prepusti Armadi

Objavljeno

na
Ivan Mencer (HDZ) na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke u sklopu Aktualnog sata je kazao kako se u veljači raspravljao o suglasnosti Gradskog vijeća na Detaljni plan raspodjele sredstava za JP u sportu za 2020. Skrenuo je tada pažnju na upotrebu termina potrebe i javne potrebe. Javni klubovi nose naslove privatnih poduzeća poput Croatia osiguranje i dr. Podržava promociju privatnih poduzeća koji kroz to imaju promociju. Pitao je Koje koristi ima Grad Rijeka kao administrativna cjelina s obzirom na to da je suvlasnik 30 % NK Rijeka.

Gradonačelnik Obersnel je vijećnika Mencera ispravio naglasivši kako je Rijeka jedinica lokalne samouprave, a ne administrativna jedinica. Proces privatizacije NK Rijeka proveden je temeljem Zakona o sportu. Tim je Zakonom država sva svoja potraživanja i dugovanja prenijela na jedinicu lokalne samouprave kako bi se kroz privatizaciju formiralo sportsko trgovačko društvo, što je i učinjeno. U tom je trenutku Grad Rijeka postao 100% vlasnik sportskog trgovačkog društva NK Rijeka. U postupku privatizacije 70% vlasništva je prodano nizozemskoj fondaciji Social sport, a dalje je vlasnik s time postupio kako je njemu odgovaralo. Interes Grada je bio da zadrži dio vlasništva upravo u kontekstu kontrole i nadzora i aktivnog odlučivanja u svemu što se događa s NK Rijekom. Obersnel je kazao kako je više puta naglasio da je taj zakon glup, proces pretvorbe je jednako tako čudan, no unatoč tome je Grad postupio po zakonu, jer drugačije nije niti moglo ni biti.

Mencer je replicirao kako Grad kao suvlasnik treba očekivati pozitivni prihod od vlasništva. Zadržavanje vlasništva bez prihoda je suludo pa je predložio da se udio Grada proda po simboličnoj cijeni udruzi navijača Rijeke. To bi bilo stimulirajuće za sve vlasnike NK Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram