Povežite se s nama

Vijesti

Vijećnik Popov upozorio da dijelovi grada smrde, Obersnel mu odgovorio neka sam uđe u kanalizaciju i provjeri

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Damir Popov (HDZ) tijekom Aktualnog sata na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke je kazao kako se središtem grada šire intenzivni mirisi, ponajprije kod dućana Ana, na raskrižju kod nebodera, Koblerovom trgu, ulici Ante Starčevića. Smatra da neugodni mirisi dolaze iz kanalizacije zbog nečišćenja i izlijevanja dijela otpadnih voda u oborinsku kanalizaciju. Pitao je gradonačelnika što je učinio da se smrad ukloni uz grada i što će učiniti odmah da ovog ljeta smrada ne bude. Ponovio je da grad Rijeka smrdi, a da je  gradonačelnik svake godine jednu ulicu sanirao, smrada ne bi bilo.

Gradonačelnik Obersnel je kazao kako bi trebalo angažirati vijećnika Popova da sam uđe u kanalizaciju i provjeri, ako već tvrdi da je tako. Smatra da neugodni mirisi postoje, ali se to ne percipira na način koji to vijećnik Popov percipira. Točno je da se ljeti u određenim zonama osjete neugodni mirisi, ali ne tako strašno kako to Popov tvrdi.

“Na žalost problem nije oborinska kanalizacija, već sanitarna kanalizacija i  javlja se u toku ljetnih mjeseci kada se smanji korištenje  zbog manjeg protoka, pa se sadržaj sanitarne kanalizacije sporije kreće i zadržava, što uzrokuje pojavu određenih neugodnih mirisa na isključivo uskim lokacijama. U slučajevima kada se to intenzivira, uz pomoć KD Čistoća nastoji se pojačati ispiranje tih kanalizacijskih cijevi”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram