Povežite se s nama

Vijesti

Vikend donosi kratku stabilizaciju vremena, a nakon toga ponovno kiša

Objavljeno

naNakon prethodnog kratkog prodora zime, s kojim je glavnina, uglavnom slabe kiše i snijega po višim predjelima, bila u noći sa srijede na četvrtak, slijedi nam kratka stabilizacija vremena do kraja vikenda, posljednjeg u kalendarskoj zimi.

Takvoj situaciji pogodovat će širenje anticiklonalnog grebena s Atlantika nad južnu Europu i Afriku te s time i povlačenje nešto toplijeg zraka po visini. Naše područje bit će zahvaćeno toplim sektorom, no zbog ponovnog jačanja ciklone oko Škotske, ponovno će se osloboditi prostor za spuštanje hladnog zraka između ta dva sustava prema nama. Premda se dolazak hladnog zraka očekuje u narednom tjednu, ono će ipak utjecati na promjenu smjera vjetrova po visini tijekom nedjelje pa će sam kraj vikenda obilježiti nešto nestabilnije vrijeme.

Danas nas očekuje promjenjivo vrijeme, uglavnom će to biti izmjena sunčanog i oblačnog vremena. Od sredine dana zapuhat će pojačan jugozapadnjak, a krajem dana okrenuti na jugo. Temperature zraka će se tijekom dana dizati na oko 15 °C, u gorju oko 10 °C, dok će se tijekom noći spuštati do 5 °C, u Gorskom kotaru do nule.

Od subote slijedi jačanje juga koje će sa sobom donijeti osjetno topliji zrak pa će i usprkos promjenjivoj naoblaci ipak biti iznadprosječno toplo. Temperature zraka će se kretati do 18 °C, lokalno i stupanj dva više, a u Gorskom kotaru do 15 °C. Tijekom noći se niti u Gorskom kotaru neće spuštati do ništice, već će se zadržati oko 5 °C zbog naoblake, a na moru i uz obalu oko 10 °C.

Temperaturno se slično očekuje i u oblačniju nedjelju, a uz jačanje juga spomenuta naoblaka će biti jača s kojom u poslijepodnevnim i večernjim satima može biti i malo kiše. Uvod je to u novu promjenu vremena uz konkretniju kišu te ponovno snijeg u gorju, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram