Povežite se s nama

Mozaik

“Vino i vruja” odgođeno, “Gušti od ribi” u subotu, regata ​se otkazuje

Objavljeno

na
Prevrtljivo ljeto još jednom diktira održavanje programa na Kvarneru te će i ovoga vikenda utjecati na raspored događanja. Nažalost, od tri najavljena događanja u Iki, svakog je zadesila drugačija sudbina.

​”Vino i vruja”, jedinstveno događanje koje u Iku privlači brojnu publiku, ali i brojne sudionike – vinare, koji svake godine u morske dubine ikarske uvale (u vruju) polažu kaveze s bocama vina i tu ih čuvaju godinu dana, kako bi vino “živjelo” u takvim uvjetima i dobilo poseban tretman koji se itakako osjeti u njegovoj kvaliteti, planirano je za subotu 5. kolovoza, no zbog vremenskih neprilika manifestacija se odgađa za sedam dana te će se održati 12. kolovoza, s istom satnicom.

​Program “Gušti od ribi” – cooking show u kojem će delicije pripremati dvojica vrsnih i znanih kuharskih imena: Stevo Karapandža i Luka Goleš (Draga di Lovrana) održat će se u planiranom terminu. Podsjetimo, na terasi restauranta Bellevue Hotel Ville Schubert u Iki, u 12:30 sati, ova će dva kuharska znalca pripremiti dva jela na bazi morskih delicija, uz degustaciju za nazočne te uz kapljice vina upravo izvađenog iz mora. Bit će to jedinstveno događanje na koje su pozvani svi, a sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Naravno, osim gastro delicija bit će tu i dobre kapljice za koju brine Udruga “Ikarski barkajoli” te će se, u njihovom aranžmanu, točiti vino iz podmorja i iz podruma.

​”Vino i vruja” su odgođeni, “Gušti od ribi” se održavaju, a najavljena 7. smotra tradicijskih barki “Ive Sipa” nažalost se mora otkazati, jer se ovog vikenda zbog vremenskih neprilika ne može održati, a kalendar barkajola je itekako popunjen pa slobodnog termina do kraja ljeta više nema.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram