Povežite se s nama

Ove subote u Centru Zamet otvara se Međunarodna izložba pasa CACIB 2018. u organizaciji Sportskog kinološkog kluba Rijeka i Hrvatskog kinološkog saveza. Program izložbe započinje u 9:30, a posjetitelji će moći razgledati više od tisuću petsto pasa čiji izlagači stižu iz 25 zemalja svijeta.

Grad Rijeka glavni je pokrovitelj izložbe na kojoj će biti predstavljeni primjerci 171 pasmine što je veliko uvećanje u odnosu na lani, a među rijetkim pasminama izdvajaju se majmunski pinčer, jakutska lajka, peruanski bezdlaki pas i još mnogi drugi.

Igor Dokoza, predsjednik SKK Rijeka istaknuo je kako najveći broj izlagača dolazi iz Italije, ali naći će se i vlasnici iz Indije, Japana i Finske te dodao kako će predstavljanje pasa i njihovo ocjenjivanje započeti u subotu u 15 sati, pri čemu će kandidate evaluirati 11 međunarodnih sudaca. Manifestacija traje do nedjelje, a u slučaju lijepog vremena najavljen je i šator na trgu ispred Centra u kojem će biti izložene veće pasmine.

Dok je ulaz za djecu besplatan, odrasli će za ulaznicu morati izdvojiti simboličnih 10 kuna, a prikupljena sredstva će se uručiti Udruzi „Društvo za istraživanje i potporu“ koja se bavi mladima s poremećajima u ponašanju. Dokoza je napomenuo i kako je organizator u suradnji s Gradom izradio brošuru „Budi odgovoran vlasnik psa!“ s ciljem podizanja svijesti o načinu postupanja i držanju kućnih ljubimaca, a koja će biti dostupna svim posjetiteljima.

Program Međunarodne izložbe pasa u Centru Zamet dostupan je na web stranici Hrvatskog kinološkog saveza.

Zbog ove izložbe na Zametu će biti izvedena privremena regulacija prometa, pa će tako Ulica Bože Vidasa od Centra Zamet preko Ulice Ivana Zavidića do Ulice Ede Jardasa prometovati u smjeru zapada, a promet u Ulici Ante Pilepića bit će dozvoljen samo u istočnom smjeru.

Zbog privremene regulacije prometa, u subotu, 24. veljače 2018. godine bit će ukinuta i autobusna linija 2A.

Grad Rijeka