Povežite se s nama

Mozaik

Više od 13 tisuća posjetitelja na Festivalu čokolade u Opatiji

Objavljeno

na



Tri dana najslađe manifestacije u Hrvatskoj pretvorila su Opatiju u središte vrhunskih čokoladnih doživljaja. Tijekom tri festivalska dana Opatiju je posjetilo više od 13 tisuća posjetitelja, koji su uživali u brojnim degustacijama, radionicama, glazbenim nastupima i izložbama. Grad je zablistao u čokoladnom sjaju, poput velikog bombona – raskošnog, primamljivog i punog slatkih iznenađenja. Bogata ponuda čokolade u svim oblicima i okusima, teksturama i namjenama učinila je Opatiju pravom prijestolnicom čokoladnih užitaka.

Devetnaesto izdanje Festivala čokolade okupilo je gotovo četrdeset izlagača te brojne domaće i strane posjetitelje koji su uživali u bogatom programu ispunjenom čokoladnim kreacijama i doživljajima – od sajma, prezentacija i degustacija do kreativnih radionica i glazbenih nastupa koji su dodatno obogatili festivalsku atmosferu.

Centar Gervais ponovno je bio okosnica čokoladnih zbivanja – festival „Čokoladna čarolija“ ponudio je probranu selekciju čokoladnih delicija i proizvoda. Posebnu pažnju privukla je čokoladna torta „Opatija – The Chocolate Town“ autorice Marine Prijatelj, u čast Opatije kao „grada čokolade“. Javno predstavljanje atrakcije održano je u nedjelju, 9. studenog, u prisutnosti opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina, direktorice TZ grada Opatija Suzi Petričić, saborske zastupnice Ane Puž Kukuljan i akademske kiparice Georgette Yvette Ponte te brojne publike koja je s oduševljenjem popratila događanje.

Velik interes publike vladao je za radionice sljubljivanja vina i čokolade „Wine and Chocolate“, masterclassove, radionice Čoko laboratorija by Martini Cioccolato, kao i za brojne radionice i degustacije koje su ponudili Milenij Choco Svijet i Chocolate Experience Opatija. Najmlađe su, pak, oduševile čoko radionice Cukar.animacije u prostoru centra Gervais, Veliki čokoladni fontana party u hotelu Bristol, kao i program u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Viktor Car Emin Opatija.

Čokolada je u potpunosti zavladala Opatijom: uvod u najslađi vikend pružio je Hrvatski muzej turizma u kojem je 6. studenog otvorena izložba „Od zrna do čokolade: putovanje kroz vrijeme“, dok su opatijski hoteli, kavane i restorani u tri festivalska dana nudili posebne čokoladne menije i kreativne programe. Pred centrom Gervais uživalo se u ponudi Chocolate Bara hotela Keight i Gelato kutka by Valle Losca.

„Festival čokolade gotovo dvadeset godina spaja tradiciju, kreativnost i vrhunsku gastronomiju te svake godine donosi nove doživljaje koji Opatiju potvrđuju kao mjesto autentičnih iskustava. To je prepoznala i publika, koja je ove godine u rekordnom broju posjetila Festival. Posebno nas veseli i nikad veći broj dionika uključenih u organizaciju. Završetkom 19. Festivala čokolade Opatija je još jednom potvrdila status grada koji čokoladom obogaćuje kulturnu i turističku ponudu, u kojem tradicija, kreativnost i vrhunski užic i tvore iskustva za pamćenje“, izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

Slatka opatijska priča nastavlja se i nakon festivala – u čokoladnim wellness tretmanima i tematskim menijima posjetitelji mogu uživati i u ostatku studenog u brojnim opatijskim hotelima i restoranima, a u Hrvatskom muzeju turizma razgledati putujuću izložbu Muzeja čokolade Zagreb i sudjelovati u zanimljivim čoko radionicama 15. studenog.

Marketing
Marketing
Marketing tower-centar
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Društvene mreže