Povežite se s nama

Nedjeljno poslijepodne i večer bili su vrlo turbulentni za mnoge građane. Izuzetno obilna kiša koja je pala na širem riječkom području mnogima je donijela probleme, a naročito stanovnicima istočnog dijela Rijeke gdje je kiša još snažnije padala.

Više automobila diljem grada upalo je u šahtove kojima je voda izbila poklopce, nekima su se automobili ugasili nakon što su neoprezno uletjeli u vodu, a ima i onih kojima je voda poplavila objekte. Među potonje spada čak i trgovački centar Tower koji je zbog toga morao biti evakuiran, a zbog čega su zatim nastale iznimno velike prometne gužve.

“Zbog jučerašnje obilne kiše na širem području Rijeke Centru 112 upućeni su brojni pozivi, od čega je 50 njih preusmjereno na hitnu pomoć, 21 na vatrogasce, 61 na policiju te jedan na HGSS koji je na Bjelolasici spašavao ozlijeđenu planinarku”, otkrio je zamjenik primorsko-goranskog župana, Petar Mamula, na današnjoj konferenciji za medije.

Nadležnim službama Mamula je zahvalio na brzoj reakciji i izrazio nadu da će sustav funkcionirati i dalje unatoč činjenici da su pozivi sve češći.

Portal Fiuman.hr poslao je i upit Gradu Rijeci s nekoliko pitanja vezanim uz održavanje odvodnih kanala i rješavanju pojedinih problematičnih mjesta koja se “pretvaraju u bazen” prilikom gotovo svake snažnije kiše, a njihov odgovor objavit ćemo kad ga zaprimimo.