Povežite se s nama

Sport

Više od 150 biciklista vožnjom od Jušića do Lukeža odalo počast Dejanu i Daliboru

Objavljeno

naŠesta memorijalna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja održala se, tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak u Lukežima i okupila mnoge zaljubljenike u bicikliranje.

Više od 150 biciklista okupilo se na trasi dužoj od 40 km, od Jušića do Lukeža. Po šesti put odana je počast Dejanu i Daliboru, pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima. Nakon minute šutnje i polaganja cvijeća i svijeća upriličen je start utrka: peti “Skok na Grad Grobnik”, biciklističku brdsku sprint utrku, kao i šesto izdanje utrke pod nazivom “Trk na Grad Grobnik”.

Inicijatori manifestacije i organizatori PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival upriličili su biciklijadu koja prolazi omiljenim stazama dva velikana, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa. U Domu kulture Dražice za sve sudionike bio je pripremljen ručak, uz podjelu nagrada za najbrže sudionike obiju utrka.

Podsjetimo, Dejan Ljubas je bio jedan od najboljih triatlonaca u Hrvatskoj, reprezentativac i višestruki prvak Hrvatske u triatlonu, duatlonu i aquatlonu. Dalibor Kalčić je trenirao s članovima kluba, no bio je više orijentiran na avanturističke utrke, u kojima je sudjelovao s bratom Elvisom. Nažalost, mladići su izgubili život trenirajući na brzacima Rječine za nadolazeće utrke 2013. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram