Povežite se s nama

Vijesti

Više od 220 tisuća turista posjetilo Rijeku u 2023. godini

Objavljeno

na
Rijeka je u 2023. godini ostvarila rekordan turistički promet, odnosno protekle godine bilježi se porast od 21% dolazaka i 15% noćenja u odnosu na isto razdoblje, kojim se potvrdio kontinuirani rad turističkih djelatnika u destinaciji te njihova izvrsna sinergija, kojom je Rijeka svakim danom sve vidljivija na turističkoj karti svijeta. U razdoblju od 01.01. do 31.12.2023. godine ostvareno je 221.107 dolazaka te turistički promet od 657.864 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2022. godine ostvareno je 22% više dolazaka stranih turista i 17% više dolazaka domaćih turista, te 16% više noćenja stranih turista i 12% više noćenja domaćih turista.

Analizom strukture smještajnih objekata vidljivo je da i dalje privatan smještaj prednjači s ukupno 55% ostvarenog broja noćenja, a prati ga hotelski smještaj koji je ostvario 27% od ukupno ostvarenog noćenja u Rijeci.

Najviše noćenja bilježe gosti s naših emitivnih tržišta – Nijemci, Talijani i Austrijanci.

Brojne kampanje u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Kvarnera na emitivnim tržištima tijekom cijele godine doprinijeli su ovim sjajnim turističkim brojkama, kao i prezentacija Rijeke na svjetskim turističkim sajmovima tijekom godine. Pomno osmišljeni proizvodi Turističke zajednice grada Rijeke, poput projekta Winter Pass dolazi do porasta interesa ne samo za dolazak u Rijeku nego i za boravak u našem gradu od nekoliko dana i istraživanje kulturno-povijesnih znamenitosti i turističke ponude, čime postajemo iz godine u godinu vrlo zanimljiva city break destinacija.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke, g. Petar Škarpa, zahvalio se svim turističkim djelatnicima i partnerima u destinaciji koji svakodnevnim radom doprinose kontinuiranom turističkom rastu i razvoju te prezentiraju Rijeku kao poželjnu turističku destinaciju. Upravo se njihovim angažmanom stvara kvalitetnija ponuda u destinaciji i razvija turizam kao integralni dio razvojnog koncepta grada.

Izrazito bogat program u preostalim zimskim mjesecima i početak petog godišnjeg doba – Riječkog karnevala zasigurno jamči dobar start 2024. godine, koja priprema neka nova događanja i neke već tradicionalno dobro posjećene manifestacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže