Povežite se s nama

Vijesti

Više od 600 Riječana ujutro zatražilo propusnicu, Obersnel apelira na strpljenje

Objavljeno

naNacionalni stožer od ponoći je zabranio napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. Gradski i općinski Stožeri civilne zaštite nadležni su za izdavanje propusnica zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Kakva je situacija s Rijekom otkrio je gradonačelnik Vojko Obersnel u razgovoru za Radio Rijeku.

“Potrebno je razjasniti neke stvari, vidim da je to izazvalo dosta zabune i dosta problema kod naših sugrađana. Činjenica je da se Rijeka nalazi u jednoj specifičnoj situaciji, cijela naša aglomeracija je nešto što je dnevno podložno migracijama stanovništa iz različitih razloga i dosta teško je naći granicu između Rijeke i Viškova ili Rijeke i Kastva, a po propisima ne može se napuštati mjesto prebivališta”, rekao je Obersnel.

“Svi oni koji ne žive u Rijeci, nego u drugim općinama i gradovima, moraju se obratiti svojim lokalnim Stožerima za izdavanje propusnice. Razlog može biti isključivo vitalan za pružanje skrbi roditeljima, starijima i slično. Za radne razloge propusnicu izdaju poslodavci. Apeliram na strpljenje, od jutros smo dobili preko 600 zahtjeva za izdavanje propusnica. Potrebno je to procesuirati, provjeriti opravdanost izdavanja propusnica i u konačnosti ih izdati. Sve se može putem posebnog e-maila propusnice.cz@rijeka.hr. Propusnica se također dobije putem maila. Ako se to nastavi kao sada, bojim se da će Stožer RH tu mjeru staviti van snage. Želi se smanjiti broj putovanja, a mi smo već sad dobili 600 zahtjeva ujutro. Ako se to tako nastavi, mi ćemo vrlo brzo doći do situacije da svi negdje putuju i to bi moglo voditi u totalnu karantenu”, naglasio je riječki gradonačelnik.

Još jednom je apelirao da se ne traže propusnice bez izričito neophodnih razloga.

“Znaju nas tražiti propusnice za cijelu obitelj, a to nije moguće. Može se pojedinačno uz navođenje detalja, nema općih propusnca. Pokušajmo biti odgovorni, jer na ovaj način ćemo doći u situaciju da se potpuno obustave putovanja”, upozorio je Obersnel i rekao da je za sada zadovoljan kako se građani pridržavaju mjera o zabrani zadržavanja na javnim površinama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram