Povežite se s nama


Riječko Korzo u gotovo svako doba dana je puno ljudi, no ove srijede oko 17 sati vladala je posebna gužva. Razlog, nažalost, nije neke svečarske naravi, već previsoke cijene centralnog grijanja u Rijeci koje je građanima nametnula gradska tvrtka Energo.

Zbog toga se u Ulici Dolac na malom trgu pored Teatra Fenicea gdje se i nalazi Energovo sjedište, okupilo čak nešto više od tisuću nezadovoljnih Energovih korisnika te su nakon toga krenuli u prosvjedni hod Korzom prema sjedištu gradske uprave.

“Živimo u jednom od najljepših gradova na svijetu koji je smješten između mora i planina, imamo ugodnu mediteransku klimu, pa zbog čega onda moramo plaćati najskuplje grijanje u Hrvatskoj”, poručio je brojnim okupljenima vođa prosvjeda Josip Kukuljan, ujedno i čelni čovjek građanske inicijative Protiv skupog Energa.

Kukuljan je i dodao kako ne samo da se traži ukidanje poskupljenja iz prosinca prošle godine od čak 35 posto, već i dodatno pojeftinjenje od 20 posto.

Prosvjed je protekao vrlo mirno uz povremene očekivane povike odgovornim ljudima Energa i Grada Rijeke, a svi su pozvani da se vrate na adresu Korzo 16 i u četvrtak u 9 sati ujutro, s obzirom da je zakazana nova sjednica Gradskog vijeća na kojem je jedna od točki na dnevnom redu upravo i rasprava o Energu.

energo-stosic