Povežite se s nama

Sport

Više od tri tisuće ljudi na Festivalu sportske rekreacije na Platku

Objavljeno

na
Festival sportske rekreacije PGŽ je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije na sportskim i rekreacijskim terenima Platka. Više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske već je od ranih jutarnjih sati pristizao na omiljeno izletište na 1.111 metara nadmorske visine s danas savršenim vremenskim uvjetima za rekreacijske aktivnosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan” je ponudila brojne aktivnosti koje je pripremio SSR “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji sa KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem – Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladena Pokrajčića, potpredsjednice Društva Crvenog križa PGŽ Marije Jakominić i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i izaslanice župana PGŽ Vesne Čavar, ovogodišnji program je otvoren te je započeo atletikom, planinarenjem i MM Treningom, a brojni su se sudionici uključili u zanimljive aktivnosti.

AK Kvarner je ponudio odličan program treninga u prirodi za predškolsku dob te za učenike osnovnih škola, a izuzetno je zanimljiv bio cross za djecu i roditelje. Ljubitelji planinarenja, uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka, uputili su se na srednje tešku stazu Platak – Snježnik – Platak, a trening uz jedinstvenog Marija Mlinarića je tradicionalno prštao od energije i pozitivnih vibracija.

Nordjski hodači su došli na svoje programima „Roditelji i djeca u prirodi“, „Korakom do zdravlja“ te posebnim programom „Svaki korak je važan“ namijenjenom osobama s invaliditetom. Sjajnom danu na Platku pridužila se i odbojkaška ekipa OK Krk, streličari iz SK Ajkule Rijeka koji su svim zainteresiranim omogućili mali tečaj streličarstva, a dan na Platku je imao i „morski kutak“ u kojem je VOP SUP Team prezentirao atraktivno supanje.

Uz sve spomenuto, održane su i druge brojne aktivnosti, a Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se uživalo i zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najmu sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trešeti i beli, boćanju te streličarstvu, kao i potezanju konopa za žene i muškarce. Za cijelog trajanja manifestacije posjetitelji su mogli posjetiti i promotivni štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji je ponudio edukaciju o zdravom načinu života, mjerenje tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake i druge zanimljive sadržaje, a ne treba posebno spominjati kako su se posjetitelji u velikom broju odazvali i ovom programu.

Da atmosfera na Platku bude vrhunska pobrinuli su se voditelj Dražen Turina – Šajeta te odličnom glazbom za sve uzraste nadahnuta DJ Kristina Blondes, pa je dan na Platku, osim sportsko rekreativnog imao i odličan glazbeni ritam.

Međunarodni olimpijski dan na Platku još je jednom potvrdio atraktivnost ovog programa te posvećenost aktivnostima koje promiču zdrav život, a na zadovoljstvo sudionika koji već tradicionalno pohode ne samo na ovaj program već i brojne sadržaje koje KŠR Gorovo i SSR “Sport za sve” PGŽ organiziraju tijekom cijele godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže