Povežite se s nama

Sport

Više uhićenih zbog nereda i vrijeđanja policajaca

Objavljeno

na
Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su tri događaja u kojima su sudionici pod  utjecajem alkohola narušavali javni red i mir, a dvojica od njih su vrijeđali policijske službenike.

Nešto poslije 15 sati u ugostiteljskom objektu u sklopu benzinske postaje na Drenovi u Rijeci 45-godišnji hrvatski državljanin je na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir, vrijeđao zaposlenicu i uznemiravao goste. Nedugo nakon što je napustio ugostiteljski objekt, vratio se s alkoholnim pićem te nastavio s narušavanjem javnog reda s čime nije prestao ni po dolasku policijskih službenika, a koje je vrijeđao i omalovažavao tijekom njihova postupanja.

Osumnjičeni je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te prekršajno prijavljen za dva prekršaja iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba).

Danas je uz optužni prijedlog  doveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda, gdje mu je donijeta presuda prema kojoj je dužan platiti novčanu kaznu u iznosu od 1.320 eura, a zabranjenu mu je i približavanje spomenutom ugostiteljskom objektu.

Narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način zabilježeno je jučer u ranijim večernjim satima i na području Vrbovskog, gdje je 33-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola, vrijeđao i uznemiravao  putnike u autobusu.

U činjenju prekršaja spriječili su ga policijski službenici te zadržali u prostorijama policije do otrežnjenja. Protiv spomenutog 33-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog (čl. 6 Zakona o prekršajima javnog reda i mira ), koji se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 700 eura.

Nadalje, postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira i uznemiravanju gostiju na području Lovrana, opatijska policija je sinoć oko 22.40 sati na svom postajnom području zatekla i u službenim prostorijama zadržala 31-godišnjeg državljanina Poljske koji je vikao, zaustavljao vozila i neprimjereno se ponašao. Isto tako vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Zbog počinjenja dva prekršaja iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira  (tuča, vika i svađa na javnom mjestu te vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba), policija je protiv njega nadležnom općinskom sudu, podnijela optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.000 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže