Povežite se s nama

Vijesti

Viškovo će u ponedjeljak obilježiti 28. obljetnicu od okupacije Vukovara

Objavljeno

naU prostorima Općine Viškovo danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno obilježavanje pada Vukovara odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Tim će se povodom u Viškovu u ponedjeljak 18. studenog 2019. godine održati Kolona sjećanja i mimohod „Viškovo za Vukovar“. Organizatori su, uz Općinu Viškovo, općinski Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, Savjet mladih i Osnovna škola Sveti Matej. 

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović rekla je kako je inicijativa za Kolonu sjećanja prije četiri godine potekla od strane Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Istaknula je kako se posebna pažnja pažnja posvećuje obiteljima čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu, a koje su se nakon rata doselile na područje Viškova. Upravo su mimohod i kolona sjećanja prilika da dokažemo zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvama Vukovara, ali i zahvale svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju Republike Hrvatske, poručila je Udović kojoj je posebno drago što se u organizaciju, još u bivšem sazivu, uključio i Savjet mladih. Članica Savjeta Ema Sušanj rekla je da je Savjet osigurao 200-ak svijeća za učenike te pozvala ostale mještane da donesu zastave i svijeće i pridruže se koloni. Predsjednik općinskog Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Luka Matanić rekao je da je ovo prvi put da se obilježavanje održava baš na sam dan pada Vukovara i to iz nekoliko razloga. Kao prvo, na taj način željeli smo onima koji ne idu taj dan u Vukovar, omogućiti priliku da zapale svijeću i odaju pijetet žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske. Važno nam je, posebno ističe Matanić, da u koloni budu mladi pa su tako učenici osmih razreda viškovske osnovne škole već potvrdili dolazak. Cilj kolone je da u što većem broju, osim branitelja i članova njihovih obitelji te obitelji poginulih, dođe što više mladih te predstavnika sportskih, kulturnih i udruga civilnog društva s Viškova. Osim toga, želimo na taj dan na poseban i dostojanstven način suosjećati s našim dragim Vukovarcima, a posebno s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije u gradu heroju, Škabrnji i cijeloj Hrvatskoj za slobodu i neovisnost Lijepe naše, zaključio je Matanić.

Okupljanje uoči Kolone sjećanja počinje u ponedjeljak 18. studenog u 17 sati na parkiralištu Milihovo, u 17:30 kolona će s upaljenim svijećama krenuti prema crkvi Svetog Mateja gdje će se na Trgu na brege svijećama fomirati veliko slovo „V“. U 18 sati u crkvi će se služiti sveta misa. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram