Povežite se s nama

Sport

VK Primorje EB predstavio tri nova igrača i novog – starog pomoćnog trenera

Objavljeno

na


Današnja uvodna tiskovna konferencija VK Primorje EV u novu sezonu obuhvatila je nedavno pridošla pojačanja u vidu mladih momaka iz Zadra, te dolazak novog-starog pomoćnog trenera. Glavni akteri na tradicionalnoj presici u 15 nakon 12 bili su predsjednik Kluba Samir Barać, te igrači Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević, Roko Jurišić te pomoćni trener Boban Voštić.

Općenito o situaciji

“Svi smo pogođeni COVIDOM-19, dečki na svu sreću treniraju u punom pogonu, nadamo se da neće biti stanke kao i prošle godine. Prvenstvo počinje 03.10., igra se hrvatska liga, dakle samo momčadi iz Republike Hrvatske. Regionalna liga je pod upitnikom, sve ovisi o dogovoru učesnika RL i stožera. Mi smo osigurali i nastup u europskim natjecanjima, no mi jednostavno kao Klub koji puno ovisi o financiranju Grada, Županije i sponzora, što će iduće sezone svakako izostati, ne možemo biti sigurni i uložiti novac u vrlo neizvjesnu situaciju s trenutno aktivnom pandemijom. Naime mi nismo dobili garanciju, niti od LEN-e niti od HVS-a, da će nam u slučaju prekida natjecanja vratiti uložena sredstva. Vrlo je rizično igrati europska natjecanja, bez nekog konkretnog dogovora, ako se postigne sporazum sa Savezom i LEN-om mi smo zainteresirani i voljni nastupiti u kakvom drugom slučaju bit će vrlo teško nastupiti” – jasan je predsjednik Barać.

P”rimorje ove godine može postaviti neke ciljeve, a koje moramo tek vidjeti.”

O Zadranima

“Izrazito mladi dečki koji su prošli sve reprezentativne škole hrvatskog vaterpola, mi smo kao Klub jako zadovoljni njihovim dolaskom u naše redove. Oni će stvoriti pozitivnu konkurenciju, mladi dečki su koji puno obećaju, a mi kao Klub možemo i nastojat ćemo ispuniti sve njihove uvjete što se tiče rada i ostalog” – zadovoljno će Barać.

Dolasci i odlasci

“Što se tiče dolazaka i odlazaka, trenutno nije sa nama no ubrzo nam se priključuje Boris Letica, igrač rodom iz Splita, a više o svemu po dolasku. Mogu potvrditi i da je Maroš Tkač našao novi klub, a riječ je o Canottieri Napulju, te je tu odlazak i Mislava Vrlića u Mladost. Naše veliko pojačanje ove sezone je i Boban Voštić pomoćni trener Igoru Hiniću” – sažeo je predsjednik Barać.

Trojica Zadrana su svoju cijelu vaterpolsku karijeru proveli u VK Zadar 1952, ugovore su potpisali na dvije natjecateljske sezone te će činiti okosnicu ekipe i u idućoj sezoni.

Ivan Vrbnjak, rođ. 1999., pozicija: desni vanjski

“Ovo je jedan veliki iskorak u mojoj karijeri, dolazak u jedan ovako veliki i uređeni Klub. Prvenstveno sam tu kako bih pomogao i ostalim suigračima, a vidim i svoj budući razvoj. Igrači su super, a za trenere je svaka riječ suvišna, dovoljno je samo pogledati njihovu kolekciju medalja. Vjerujem da će moj boravak u Rijeci biti super” – optimističan je Vrbnjak

Marin Jovančević, rođ. 1999., pozicija: lijevi vanjski, krilo

“Čim je došao interes od VK Primorja EB brzo smo se dogovorili, ova dva tjedna koliko smo ovdje, iznimno sam zadovoljan kako stvari funkcioniraju i treneri i ekipa i sve oko Kluba. Prošao sam uglavnom sve reprezentativne selekcije Hrvatske, igrač sam lijeve strane. Moje su osobne ambicije najviše, za Klub ne mogu sada reći jer se tek moramo okupiti, a što se mene pita uvijek težim ka prvom mjestu” – s jasnim ciljevima će Jovančević.

Roko Jurišić, rođ. 1999., pozicija: centar

“Igram poziciju centra, prošao sam određeni broj reprezentativnih selekcija, ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri, nadam se da će ova ekipa ispuniti sve ciljeve koji se nalaze pred njom, a i da ću ja ispuniti svoje ciljeve, odnosno osobni napredak u ovoj i idućoj sezoni” – sažeto je iznio očekivanja Roko Jurišić.

Boban Voštić se nakon jednogodišnje inozemne avanture u Belgiji, ponovno vraća kući.

“Nakon jedne sezone u belgijskom La Louvière, na poziv Igora Hinića vratio sam se ponovno u Klub, s njim sam proveo dvije fantastične godine i stekao veliko iskustvo. Drago mi je da ću ponovno biti sa svojom obitelji i doma i na bazenu. Što se tiče novopridošlih igrača, pratim ih cijelu svoju trenersku karijeru, u uzrasnim kategorijama kada smo govorili o Zadru, uvijek smo pričali o njima kao kvalitetnim igračima. Bio sam jako sretan kada sam dobio informaciju da nam se pridružuju u Klubu. Bit će mi drago trenirati ih i zajedno raditi i veseliti se uspjesima. Ove sezone ćemo dati 150% od sebe, a vidjet ćemo kako će to sve ispasti. Počeli smo jako dobro, a sve će i jako zavisiti od ove COVID situacije” – zaključio je Voštić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram