Povežite se s nama

Crna kronika

Voditelj banke lažnim platnim nalozima napravio štetu od čak 17 milijuna kuna

Objavljeno

naPolicijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u daljnjem nastavku kriminalističkog istraživanja nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdili su da je protupravnim radnjama oštetio još dvojicu klijenata novčarske ustanove, u čijoj je poslovnici na području Primorsko-goranske županije bio voditelj, odnosno odgovorna osoba. Policija ga sumnjiči da je u svibnju 2014. godine te u travnju prošle godine izradio krivotvorene naloge za isplatu i krivotvorio potpise oštećenih klijenata, 68-godišnjeg hrvatskog i 63-godišnjeg njemačkog državljanina te s njihovih računa protupravno prisvojio više od 500.000 kuna.

Zbog sumnje da je počinio po dva kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i  krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo, ranije provedenim kriminalističkim istraživanjima osumnjičeni 59-godišnjak je kazneno prijavljen za više istovrsnih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, počinjenih između 2007. i 2018. godine, a kojima je stekao sveukupnu protupravnu imovinsku korist od oko 16,5 milijuna kuna. Uključujući i navedena kaznena djela počinjena na štetu spomenute dvojice oštećenih klijenata sveukupna materijalna šteta iznosi oko 17 milijuna kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram