Povežite se s nama

Mozaik

Volonteri u kulturi zasadili stabla ispred Dječje kuće

Objavljeno

na
Ovu subotu volonterke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku zasadili su stabla crvenog i plamenog javora na zelenim površinama Art-kvarta ispred Dječje kuće u Rijeci.

Volonter Dario Jemrić, inženjer agronomije, svojim je kolegama održao predavanje o sadnji, održavanju i potrebama stabala i biljaka te ekologiji. Danijela Vlašić iz Državnog hidrometeorološkog saveza – Područne meteorološke službe Rijeka volontere je upoznala s klimatskim promjenama na području Rijeke i okolice te istaknula važnost stvaranja prirodnog hlada kako bi se ublažio efekt gradskog toplinskog otoka.

Odluka o odabiru vrste stabala koja će se zasaditi ispred Dječje kuće donesena je u suradnji s inženjerkom agronomije Dobrilom Kraljić iz Studija Perivoj koji je bio zadužen za oblikovanje hortikulture na površinama parka unutar kompleksa Benčić. Grad Rijeka omogućio je nabavku javora, a KD Čistoća se pobrinulo za prijevoz do Art-kvarta. Organizacijsku podršku pružili su Muzej moderne i suvremene umjetnosti u kojem su stabla bila zbrinuta do sadnje i Gradska knjižnica Rijeka koja je osigurala natpisne pločice isprintane 3D tehnologijom.

Sadnjom „volonterskih stabala“ volonterke i volonteri u kulturi ostavili su vrijedno nasljeđe generacijama koje će odrastati i odgajati se u Dječjoj kući, pritom odašiljajući snažnu poruku o važnosti angažmana u zajednici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže