Povežite se s nama

Mozaik

Voloskana će ove subote ponovno okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva

Objavljeno

na
Drugi po redu ovogodišnji  «Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival» koji je u lipnju okupio mnogobrojne posjetitelje u Voloskom održat će se u subotu 31. Kolovoza 2019. Festival će okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije. Program počinje u 19 sati na više lokacija u Voloskom čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu. 

Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija. S ciljem kvalitetnog spajanja kulturno-umjetničkog i gastronomskog sadržaja, osmišljen je festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju. Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi. 

«Nakon prilično uspješnog premijernog izdanja Voloskane u lipnju, odlučili smo se za organizaciju još jednog festivala. Bit će to najbolji završetak ljetne sezone za sve ljubitelje dobre zabave. Naši ugostitelji zaduženi su za gastronomsku ponudu, a sve posjetitelje htjeli su iznenaditi s ponudom delicija s njihovih jelovnika stoga nećemo kvariti iznenađenje.  Glazbenici su se vrlo rado odazvali našem pozivu tako da će i ovoga puta nastupati zvučna imena elektronske i jazz glazbe te mnoge mlade nade čije vrijeme tek dolazi. Brojni umjetnici, slikari, kipari, performeri i mnogi drugi obogatit će program svojim rukotvorinama i nastupima», rekao je u ime organizatora Domagoj Tramontana.

Od zvučnijih imena koji će nastupiti na drugoj po redu Voloskani valja istaknuti Porinovca Vedrana Ružića i doajena hrvatske jazz scene saksofonista Denisa Razumovića – Razza. Ljubitelji urbane glazbe moći će uživati u nastupima eminentnih DJ-a poznatih pod umjetničkim imenima: Bronski, Marcel, Soulfreq i mnogih drugih. Za kulinarski užitak posjetitelja bit će zaslužni majstori kuhinje gastro-kutaka: Veranda, Moho Valle Losca, Plavi podrum i Boem, dok će za slatke užitke biti zadužen KaoKakao. Pivovara i pivnica King’s cafe ponuditi će izvrsno craft pivo, dok će koktel majstori iz Kon-Tikija priređivati ukusne koktele. 

«Festival Voloskana najbolji je primjer kako mi mladi možemo dati svoj doprinos u razvoju Opatije i Opatijske rivijere kao destinacije atraktivne za mlađu populaciju. Posebno bih istaknuo suorganizatore ove velike manifestacije: Andreja Pošćića koji se pobrinuo za gastro ponudu i Marsela de Privitellia koji je osmislio čitav koncept Voloskane. Zahvaljujemo pokroviteljima festivala: Gradu Opatiji, Turističoj zajednici Grada Opatije i svima onima bez kojih Voloskanu ne bi bilo moguće organizirati», zaključio je Tramontana. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram