Povežite se s nama

Mozaik

Voloskana festival u subotu pretvara Volosko u meku glazbe, umjetnosti i gastronomije

Objavljeno

na
Volosko će ove subote, 15. lipnja, ugostiti novu manifestaciju “Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival”. Festival će se održati u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere uz potporu Turističke zajednice grada Opatije te će okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije. Program počinje u 18 sati na više lokacija u Voloskom čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu. 

“Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija, pa s ciljem da se uskladi kulturno-umjetnički i gastronomski sadržaj, osmišljen je festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju. Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi”, istaknuo je Marsel De Privitellio, jedan od organizatora festivala. 

Na području Voloskog žive i stvaraju mnogi umjetnici i djeluju restorani s ponajboljom gastronomskom ponudom, a pitoreskna lučica i stara gradska jezgra poslužit će kao savršena lokacija različitim izvedbama i gastronomskoj ponudi. Čak tri glazbene pozornice omogućit će posjetiteljima da uživaju u izvedbama nekolicine izvođača različitih vrsta glazbe: popa, jazza i elektroničke glazbe. Lokalni će ugostitelji biti pozvani da predstave svoju kuhinju na svojim štandovima postavljenim u gastro dijelu. Svaki će restoran osmisliti 3-4 sebi svojstvena jela koja će prezentirati i prodavati po promotivnim cijenama.

Svoje sudjelovanje najavili su brojni umjetnici: Claudio Frank, Žana Boyd, Sanja Prodan, Loredana Bradaschia, Nikica Karas i drugi. Mnogi posjetitelji moći će uživati u delicijama koje će im između ostalih predstaviti majstori kulinarstva iz kultnog Plavog Podruma, novootvorenog Boema, slastičarnice KaoKakao. Sve skupa zabavljat će glazbenici predvođeni prošlogodišnjim dobitnikom diskografske nagrade Porin Vedranom Ružićem, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram