Povežite se s nama

Mozaik

Voloskana privukla u Volosko brojne posjetitelje koji su uživali u ljetnoj noći

Objavljeno

na

Foto: Borna ĆukVolosko je u subotu tijekom večernjih sati privuklo znatno više posjetitelja nego što je to uobičajeno ljeti i vikendom, a sve zahvaljujući prvom izdanju festivalu umjetnosti, glazbe i gastronomije pod nazivom Voloskana.

Posjetitelji su na više lokacija imali priliku uživati u raznim zanimljivim glazbenim programima i izložbama, a zahvaljujući vološćanskim restoranima na svakom kutku se moglo i vrlo fino pojesti.

Čak tri glazbene pozornice omogućile su posjetiteljima da uživaju u izvedbama nekolicine izvođača različitih vrsta glazbe: popa, jazza i elektroničke glazbe. Lokalni će ugostitelji su bili  pozvani da predstave svoju kuhinju na svojim štandovima postavljenim u gastro dijelu. Svaki je restoran osmislio tri do četiri sebi svojstvena jela koja su prezentirali i prodavali po promotivnim cijenama.

Sudjelovali su također i brojni umjetnici: Claudio Frank, Žana Boyd, Sanja Prodan, Loredana Bradaschia, Nikica Karas i drugi. Mnogi posjetitelji mogli su uživati u delicijama koje su im između ostalih predstavili majstori kulinarstva iz kultnog Plavog Podruma, novootvorenog Boema i slastičarnice KaoKakao.

“Bilo je prekrasno vidjeti ovoliko ljudi na Voloskom. Festival Voloskana je najbolji dokaz da mi mladi Opatijci imamo volje i entuzijazma za pokrenuti nešto u ovom gradu. Voloskana je bila izvrsna uvertira za sezonu koja je pred nama. Ovo je tek prvi dio festivala, a za nešto više od mjesec dana Volosko će ponovno ugostitelje sve ljude željne dobre zabave i izvrsne hrane. Mnogo oduševljenih posjetitelja najbolji su dokaz da smo uspjeli u svom naumu- okupiti ljude svih generacija koji vole umjetnost i gastronomiju. Nadamo se da će Voloskana postati tradicija. Iskoristio bih priliku i spomenuo one bez kojih ovaj festival ne bi bilo moguće organizirati. Tu ponajprije mislim na Marsela De Privitellia, idejnog začetnika festivala koji je između ostalog bio zadužen za glazbeni dio festivala. Andrej Pošćić odradio je izvrstan posao oko gastronomske ponude, dok je Vedran Ružić koordinirao umjetnike i izlagače. Veliko hvala ugostiteljima na nesebičnoj podršci i tome što su prepoznali našu dobru ideju, Odiseju Kureliću i Mjesnom odboru Volosko na velikoj pomoći oko organizacije, Lučkoj upravi, Gradu Opatiji i posebno Turističkoj zajednici Grada Opatije koji su bili s nama od samog početka. Na kraju, najveće hvala svim posjetiteljima koji će zasigurno dugo pamtiti Voloskanu”, rekao je Domagoj Tramontana, jedan od organizatora festivala.

Veliku foto-galeriju Borne Ćuka možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram