Povežite se s namaManifestacija Walk, Art & Wine ispunila je Volosko vrhunskim gastronomskim, glazbenim i umjetničkim doživljajima te programom za sve uzraste koji je privukao brojne posjetitelje.

Fuzijom izvrsne vološćanske gastronomije i atraktivnih zabavnih sadržaja za sve uzraste Volosko je u četvrtak, na blagdan Tijelova, postalo epicentrom uzbudljive turističke priče „Walk, Art & Wine in Volosko“ koja je predstavila sve atribute ovog pitoresknog primorskog mjesta.

Središte svakog primorskog mjesta njegova je lučica, a vološćanski mandrać pokazao se izvrsnom prirodnom pozornicom za romantičnu glazbenu večer ispunjenu akustičnom glazbom uz nastup bendova Blu:Kanu i Coffee Shop Acoustic. Klapska pjesma, koja svoju inspiraciju često traži u moru i primorskoj tradiciji, idealnu je scenografiju našla na Malom mulu gdje su svojim nastupom brojne goste oduševile članice ženske klape Volosko i članovi muške klape Mirakul. S druge strane lučice, na Velom mulu, violina akademskog slikara i glazbenika Claudija Franka stvorila je fantastičnu kulisu za predstavljanje proizvođača autihtonih proizvoda i suvenira, dok je nekoliko koraka dalje, na Puntici, postavljena Izložba međugeneracijskih fotografija u organizaciji Udruge Žmergo, u sklopu koje je održan i „photo session“ za zainteresirane posjetitelje. Na istoj je lokaciji vološćansku vrhunsku gastronomsku ponudu ojačao poznati opatijski chef Kristian Kozmić koji je pripremio buzaru od dagnji prema receptu iz svoje knjige Primorski pijat, a prikupljeni dobrovoljni prilozi iskoristi će se za aktivnosti Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Novi život Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Sve to glazbenom podrškom popratio je Trio Asi.

Dok su njihovi roditelji uživali u gastronomskim delicijama, glazbi i šetnji uz more, najmlađi su se zabavili na Brajdici koja je u organizaciji udruge „Srce za Volosko“ pretvorena u dječji kutak s brojnim aktivnostima – od predstave preko žonglerskih nastupa do likovnih radionica.

U večernjim satima atmosfera se „pojačala“ i uz glavnu vološćansku ulicu koja je s jedne strane bila „ozvučena“ chill & lounge glazbom koju je „vrtio“ DJ Tommy, a s druge strane – na vološćanskoj placi – pitkim primorskim jazzom u izvedbi Night Speaking Trija koji čine Vedran Ružić, Zvjezdan Ružić i Tonči Grabušić. Uz glazbenu, ova je lokacija ponudila i uzbudljivu umjetničku priču jer svoje su radove na „Izložbi Male sobe“ predstavili Bruna Tomšić, Lorena Žuvić i Vedran Ružić.

Manifestacija Walk, Art & Wine in Volosko financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons 2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).