Povežite se s nama

Vijesti

Vozači autobusa mogu odbiti nastaviti vožnju ako ima previše putnika

Objavljeno

na

Foto: Vedrana M.

Javni gradski prijevoz u cijeloj Hrvatskoj tijekom ponedjeljka bit će normaliziran. Autotrolej prema uputi s državne razine zasad kreće s provedbom nedjeljnog voznog reda koji je u određenoj mjeri ipak pojačan s obzirom na to da su inače tim danom u tjednu neke linije poprilično “osakaćene”.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo prije nekoliko dana objavio je detaljnije preporuke kojih se prijevozni moraju pridržavati te su zaduženi za njihovu provedbu, a sve s ciljem kako bi se dodatno zaštitili putnici i vozač od širenja zaraze koronavirusa.

Svjedoci smo kako se Autotrolej ni u protekom razdoblju kad su se izvanrednim uvedenim autobusnim linijama smjeli zapravo voziti samo osobe za odlazak na radno mjesto nije pridržavao tih uputa. Zbog toga smo još u ponedjeljak ujutro poslali Autotroleju nekoliko pitanja, ali nakon čekanja čitavog tjedna nikakav odgovor nismo zaprimili, iako imaju zakonsku obvezu odgovoriti u najkraćem mogućem roku, odnosno u roku od nekoliko dana.

Autobusi po preporukama HZJZ-a ne smije biti prepun putnika, oni moraju sjediti naizmjenično u redovima. Ministra Davora Božinovića stoga su novinari na konferenciji Stožera civilne zaštite novinari upitali što ako se tramvaj napuni putnicima, a isto je naravno primjenjivo i na autobus. Pitanje je tko je zadužen za provedbu mjera koje je propisao HZJZ.

“To je zadaća onih koji organiziraju prijevoz, dakle prijevozničkih tvrtki, zaposlenika, vozača, uz vrlo visoku vjerojatnost da će korisnici, putnici dobro voditi računa kakva je situacija u pojedinom prijevoznom sredstvu”, rekao je.

Na pitanje što ako se javni prijevoz napuni, hoće li vozač odbiti dalje voziti, odgovorio je:

“On to sigurno ima pravo”, rekao je Božinović.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram