Povežite se s nama

Vijesti

Vozači Autotroleja od sada su najplaćeniji u državi, u utorak ponovno ogroman broj vožnji otkazan

Objavljeno

na


Problemi u Autotroleju nastavljaju se i dalje, pa u utorak iznimno veliki broj vožnji neće niti odrađen.

Autotrolej je objavio popis vožnji na gradskim i prigradskim linijama koje se neće realizirati.

Dok se za putnike nastavljaju loše vijesti iz dana u dan, vozači Autotroleja su postali najplaćeniji u državi.

Otkrio je to Sindikat vozača i prometnih radnika u Autotroleju.

“Danas je potpisan anex kolektivnog ugovora s kojim su povećana naša materijalna prava. Isti je usuglašen prije više od mjesec dana, međutim čekalo se formalno odobrenje od strane Skupštine i Nadzornog odbora KD Autotroleja. Osnovica plaće svim zaposlenicima KD Autotrolej d.o.o Rijeka uvećana je za 15%, naknada za bolovanje sada iznosi 85% prosječne plaće ostvarene 3 mjeseca prije bolovanja, više ne gubimo nagradu za efektivni rad ukoliko smo duže od 5 dana na bolovanju, već se ona umanjuje razmjerno danima provedenim na bolovanju… Ukratko, na godišnjoj razini smo dobili oko 2 milijuna € za povećanje plaće. Ne zaboravimo da smo prije samo godinu i dva mjeseca dobili oko milijun €. Ovim povećanjem plaća vozačice i vozači Autotroleja imati će prosječno najveću plaću u Hrvatskoj u odnosu na ostala KD koja se bave javnim gradskim prijevozom (ZET, Promet Split, GPP Osijek, Liburnija Zadar…).

Ovim se putem zahvaljujem svima na strpljenju i suradnju jer ni ovi kolektivni pregovori nisu bili lagani i nisu trajali kratko”, poručili su u svojoj objavi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže