Povežite se s nama

Crna kronika

Vozačica u podne skrivila nesreću s 2,55 promila

Objavljeno

na


Prošlog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 53 prometne nesreće, od kojih su pet teže, a 48 lakše. U ovim nesrećama šest je osoba teže i šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 461.400 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, četiri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 220 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo sedam, dok ih je pet evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 g/kg izmjerena je u nedjelju, 25. listopada, 55-godišnjoj vozačici osobnog vozila u Rijeci. Ona je u Zvonimirovoj ulici u 11.40 sati izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena joj je novčana kazna od 22 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram