Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač teretnog vozila s 2,28 promila skrivio prometnu nesreću u Rijeci

Objavljeno

na
Prošlog tjedna na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 47 prometnih nesreća, od kojih su šest teže, a 41 lakše prometne nesreće. U nesrećama je sedam osoba teže i sedam lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko  426.600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka i jedan strani državljanin, ali i osam alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju ukupno je alkotestirano 167 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet, je bilo u dobi u dobi iznad 35. godine života, tri između  25. i 35. godina, dok su dva vozača u dobi između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,28 g/kg izmjerena je 30-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Citroen, pulskih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je u utorak, 19. siječnja oko 00.20 sati u ulici Franje Čandeka u Rijeci, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u parkirano osobno vozilo. Prilikom postupanja utvrđeno je da kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te poradi počinjenih prekršaja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram