Povežite se s nama

Fiuman Plus

Vraća se “Đir s Davorom Jurkotićem”

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLOd nedjelje kreće nova, četvrta sezona popularne emisije „Đir s Davorom Jurkotićem“ koja će se sve do sredine lipnja svakodnevno emitirati u programu Kanala Ri i TV Nove Pula. U emisiji će gostovali načelnici, gradonačelnici i župani za područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, a tim povodom smo razgovarali s voditeljem emisije.

Davore, ove će sezone emisija izgledati potpuno drugačije nego do sada.

“Plan nam je bio sa novog sezonom krenuti već početkom travnja, već smo imali i dogovorena snimanja i termine emitiranja na televiziji, ali dogovorilo se ono na što nitko od nas nije mogao računati, epidemija korona virusa. Sve je stalo, pa i mi. Slušali smo upute epidemiologa i ostali doma. Ali onda smo shvatili da smo mi novinari i ne možemo si dopustiti „luksuz“ ostajanja doma, nego moramo raditi i došli do zaključka da ćemo ove godine raditi drugačiji „Đir“, prilagođen situaciji. Emisije ćemo ove sezone snimati u uredima načelnika, gradonačelnika i župana i od toga napraviti potpuno drugačiji format.”

Kako će izgledati nove emisije?

“Prvo moram reći da smo se tehnički jako opremili i da ćemo emisije raditi sa pravom studijskom rasvjetom, tri kamere i pokretnom režijom. Sve će izgledati kao da se snima u studiju. Emisije će trajati 45 minuta, a razgovarati ćemo na sve aktualne teme. Od epidemije korona virusa, preko toga kako se općina ili grad nosila sa svime što ova posebna situacija nosi, koje su mjere pripremili za građane i poduzetnike, što to znači za sadašnje i buduće projekte. Govoriti ćemo i o promjeni ustroja jedinica lokalne samouprave o kojem se zadnje vrijeme sve više priča, ali i o turizmu, gastronomiji i time što naši domaći turisti mogu posjetiti u određenoj općini ili gradu.”

Jeste li već snimili neke epizode?

“Da, snimamo već cijeli ovaj tjedan. Snimili smo epizode u Labinu, Cerovlju, Vrbovskom, Ravnoj Gori, Novom Vinodolskom, Vinodolskoj općini, Lupoglavu… To su ujedno i prve epizode koje će gledatelji moći pogledati. “

Zašto je „Đir“ drugačiji od ostalih takvih emisija?

“Upravo zato jer mi ne ugošćujemo nacionalne političare i epidemiologe kojih su pune televizije, nego lokalne čelnike koji najviše mogu učiniti za svoje građane, a nema ih nigdje, barem što se tiče televizije i video medija. Građani vole čuti riječi svog načelnika ili gradonačelnika. I da, govorit ćemo samo i isključivo o temama koje zanimaju građane, o temama koje se tiču njihovih života.”

Davor Jurkotić s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić

Gdje će se ove sezone „Đir“ još sve snimati?

“Lakše bi možda bilo pitati gdje neće (smijeh). Raditi ćemo emisije sa velikom većinom svih načelnika, gradonačelnika i župana sa područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Imati ćemo ukupno 44 epizode, s tim da moram naglasiti da neke još uvijek dogovaramo tako da nemamo krajnji broj epizoda.”

Postali ste prava institucija. Počeli ste sa malim brojem epizoda?

“Da, prva godina je bila teška zato jer se radilo o novom formatu kojeg čelnici jedinica lokalne samouprave nisu poznavali. Bilo ih je teško nagovoriti na snimanje. Neki su možda mislili kako će „ovaj tip“ koji radi samo zafrkanciju u emisiji „U zdrav mozak“ raditi ozbiljne emisije, ali uspjeli smo. Danas smo stvarno institucija i „Đir“ je postao presjek svega onoga što je neka općina, grad ili županija napravila u posljednjoj godini, ali i svega onoga što se planira raditi. Vjerujem da ćemo već sljedeće godine moći raditi normalan „Đir“ i da se nećemo morati prilagođavati ovim kriznim trenucima.”

Na ruku vam ide i to što su ljudi uglavnom doma pa će i gledanost biti visoka?

“Da, da, da, ove godine očekujemo stvarno visoku gledanost. Ljude ta tematika zanima, a mi postajemo pravo javno glasilo s temama koje ih zanimaju. Ali mi sa gledanošću i inače nemamo problema. Prošla je sezona samo na Facebooku bila pogledana više od 2 milijuna puta što morate priznati da je veliki uspjeh, ako gledate da se radi o javnim temama. Imamo i dobru suradnju sa naše dvije partnerske televizije, Kanalom Ri i TV Novom Pula na čemu im zahvaljujem. Posebno tu moram istaknuti Ivana Jerčinovića i Igora Rivettija sa Kanala Ri koji vjeruju u nas i s njima imamo pravi partnerski odnos. Zahvaljujem se i našem medijskom partneru Fiuman.hr s kojim odlično surađujemo drugu godinu za redom.”

Imam dojam da jako volite raditi „Đir. Veseli vas snimanje…

“Da, jako. Snimanje „Đira“ me jako veseli, radim to baš sa srcem. Upoznali smo mnoge ljude, većina načelnika i gradonačelnika postali su mi prijatelji i sada je to već i nekakva vrsta druženja. Nije samo posao. Morate znati da mi na terenu provedemo gotovo dva mjeseca. Svaki dan snimamo. Prođemo sve tri županije uzduž i poprijeko, napravimo na tisuće kilometara. Lijep je to period i jako me veseli da to radimo.”

Ovaj intervju radimo telefonski. Gdje se sada nalazite? 

“Sada smo upravo u Gračišću u Istri, a sutra na Malom Lošinju. Zabavno je, lijepo. Uživam. “

Kada kreće emitiranje emisije? 

“Krećemo u nedjelju na TV Nova Pula, a u ponedjeljak na Kanalu Ri. Emitirati ćemo se svaki dan od ponedjeljka do nedjelje, a tjedno ćemo prikazati čak sedam epizoda emisije. Prve dvije epizode u nedjelju su iz Grada Labina i Općine Cerovlje, a već u ponedjeljak prikazujemo emisiju iz Vrbovskog. Računamo da bi do sredine lipnja emitirali sve epizode.”

Uz televiziju emisiju ćemo moći pratiti i na internetu?

“Da, istoga dana kada se emisija bude emitirala na televiziji, internet će imati svojevrsnu pretpremijeru pa ćemo tako sve epizode u cjelosti objavljivati na Facebooku, Instagramu i Youtube. To su nam važni kanali emitiranja jer gotovo polovica naših gledatelja emisiju prati upravo putem interneta.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram