Povežite se s nama

Vijesti

Vraća se online nastava kad u PGŽ tri dana za redom bude preko 50 novozaraženih

Objavljeno

na

Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj donio je tri odluke:

“Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u nekim županijama i u susjednim državama od kuda često korisnici domova primaju posjete, stožer CZ PGŽ donio je odluku da do daljnjeg neće biti dozvoljeni posjeti u Domovima za starije osobe kao ni izlazak van okućnica domova korisnika, osim u iznimnim situacijama kao što su, primjerice, neodgodivi zdravstveni pregledi i sl..

Isto tako postojat će iznimne situacije kada će i posjeti biti mogući. Stožer će u slučaju poboljšanja epidemiološke situacije opozvati odluku.

Nadalje, Stožer CZ PGŽ temeljem stabilne epidemiološke situacije na području Kvarnera i Gorskog kotara drži da se nastava u obrazovnim institucijama može nastaviti po dosadašnjem modelu dakle u školama. U slučaju da tri dana za redom na području PGŽ bude više od 50 novozaraženih dnevno, Stožer civilne zaštite PGŽ uputit će prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje on-line nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole.

Treća odluka usvojena je temeljem zahtjeva Stožera CZ RH za stavljanje u funkciju sekundarnih i tercijalnih bolničkih kapaciteta (dvorane i sl.) Stožer CZ PGŽ smatra da temeljem stabilne epidemiološke situacije u PGŽ trenutno za to ne postoji potreba, ali će se poduzeti sve potrebne pripremne radnje ukoliko bude potrebno osigurati dodatne kapacitete, objavio je Stožer PGŽ-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram