Povežite se s nama

Vijesti

Vrhunski svjetski stručnjaci estetske medicine u Opatiji

Objavljeno

naU Opatiji su se danas okupila neka od najvećih imena svjetske estetske medicine. Naime, započeo je 2. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Etika – Estetika – Elegancija“. Na dvodnevnoj Konferenciji sudjelovalo je preko 100 sudionika iz 13 zemalja.

Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i „Società Italiana di Medicina Estetica, a pokrovitelji Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera i TZ Grada Opatije.

Uz predsjednicu Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elmu Bunar, uzvanicima se u ime Primorsko-goranske županije obratila direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić, direktor Svjetskog kongresa anti-aging medicine iz Monaca Thierry Besins i direktor Agora udruženja estetske medicine Alberto Massirone.

Irena Peršić Živadinov koja se obratila uzvanicima u ime Primorsko-goranske županije,  izrazila je zadovoljstvo što već drugu godinu zaredom imamo ovako eminentne stručnjake estetske medicine upravo u Opatiji.

“Zdravstveni turizam nam je izuzetno bitan kao proizvod, prvi smo osnivači Klastera zdravstvenog turizma, a ova Konferencija zasigurno svemu tome pridonosi. Nadam se da cete imati vremena upoznati Kvarner i vratiti se i iduće godine” porucila je direktorica TZ Kvarnera.

Estetska medicina predstavlja jednu od najbrže razvijajućih medicinskih grana suvremenog zdravstva. Ovaj je Kongres od velike važnosti za znanstvenu zajednicu Republike Hrvatske jer osim međusobne suradnje domaćih i svjetskih znanstvenika, nudi i nove poglede na razvoj estetske medicine.

Konferencija će zasigurno jako puno pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma Kvarnera. Primorsko-goranska županija jako je puno učinila na razvoju i brendiranju zdravstvenog turizma kao jednog od najbrže rastućih sektora turističke ponude. Zahvaljujući sprezi tradicije, klimatskih prednosti i aktualne ponude zdravstvenog turizma s bazom medicinskih klinika i ustanova, ali i na tragu strateških dokumenata kao što je Strateški plan razvoja turizma Kvarnera sa strateškim i operativnim marketing planom te  Strategije razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije od 2013. do 2020. godine, Turistička zajednica Kvarnera provodi projekt brendiranja zdravstvenog turizma pod nazivom Kvarner Health and Wellbeing. Upravo je naša Županija prva u Republici Hrvatskoj pokrenula osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera u kojemu su, uz Primorsko-goransku županiju, članice sve županijske zdravstvene ustanove. Dodamo li tome županijske zdravstvene ustanove, Thalassoherapije u Opatiji i Crikvenici te Lječilište u Velom Lošinju, imamo zaokruženu priču sa zdravstvom u turizmu.

Na konferenciji je bilo riječi i o tome kako se estetska medicina mora izdeferencirati  kao nova medicinska grana koja će se razvijati kao i svaka druga znanstvena grana.

Zajednička poruka Kongresa bila je nužnost etike, bez koje nema estetske medicine. Estetske medicina je medicina koja želi poboljšati cjelokupnu  kvalitetu života.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram