Povežite se s nama

Završnica kulturnog projekta “Izazovi života”, glazbene miniturneje, sinoć je, nakon Zagreba i Varaždina, održana u Opatiji. Publika u rasprodanoj dvorani centra Gervais s nestrpljenjem je dočekala violinističkog virtuoza Stefana Milenkovicha i Zagrebačke soliste čija uspješna suradnja traje više od trideset godina, a sam Milenkovich smatra ih “svojom proširenom obitelji”.

Virtuoz koji je prvu violinu u ruke uzeo sa svega tri godine i čiju karijeru, osim suradnji s najvažnijim orkestrima i dirigentima svijeta, obilježava humanitarni rad, što je slučaj i s Izazovima života, projekta posvećenom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Uz Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija u redovnom programu, ujedinjenji Milenkovich i Solisti, u nešto ležernijem tonu okupljenima su priredili iznenađenje izvedbom djela Johna Wiliamsa iz filma Schindlerova lista, a razdragana publika ih je naposljetku ispratila stajaćim ovacijama, otkrivaju iz Festivala Opatija.

Osim plemenitog aspekta, ovom prigodom je organizator koncerta, Hrvatsko-američko društvo, obilježilo 25-tu godišnjicu djelovanja na ovim prostorima.