Povežite se s nama

Sport

WRC razmišlja o širenju iduće godine, cilj rallyja možda u Opatiji

Objavljeno

na
WRC Croatia Rally skupljene impresije polako pretvara u zaključke, najvjerojatnije dalekosežnog dometa. Ponajprije, iako se u slučaju relija prije svega radi o iznimno teškoj sportskoj disciplini, s mogućim posljedicama opasnim po život kao što smo to, nažalost, u uvodu ovogodišnjeg CRO WRC-a i vidjeli – novac. Precizni podaci još nisu prikupljeni, sasvim je jasno kako će biti značajno nadmašeno lanjskih 12 milijuna eura generiranog proračunskog prihoda Republike Hrvatske, kako je to ustvrdila stručna studija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, piše Novi list.

Osim toga, sam događaj je putem televizijskih postaja pratilo i više od 800 milijuna gledatelja u 160 zemalja svijeta.

Umoran, zadovoljan i već u pripremama za ono što nas čeka 2024. godine je i Danijel Šaškin, ključna osoba u dovođenju i realizaciji WRC-a Croatia, kao i predsjednik Organizacijskog odbora nedavno završenog izdanja.

– Iako, dakako, problema uvijek ima, zadovoljni smo ovogodišnjim WRC-om. Jednaka takva razmišljanja dijele i ljudi iz samog WRC-a, tako da vjerujem kako nam i nakon isteka prvog ugovora slijedi nastavak koji jamči nastavak održavanja WRC-a u Hrvatskoj, zadovoljan je Šaškin.

Iako se neposredno nakon održavanja brzinca na Platku moglo čuti raznih komentara, pa tako i onih »nikad više«, Šakin sve odlučno demantira.

– Održavanje »brzinca« na Platku nikad nije bilo upitno. U budućnosti planiramo, zajedno s našim partnerima PGŽ-om i TZ-om PGŽ-a te u suradnji s Goranskim sportskim centrom, dodatno raditi na unapređenju svih izazova karakterističnih za sve lokacije, a na radost naših gledatelja i natjecateljskih posada. I ne samo to, postoje nemali izgledi, kako nam uostalom stoji i u projektnim planovima, da se u jednoj sezoni, ponavljam vjerujem kako će se WRC kod nas voziti još godinama, središte zbivanja dogodi i na području istarske te Primorsko-goranske županije. Da ceremonijalni start bude u Poreču ili Rovinju, cilj u Opatiji te da se većina brzinaca vozi na području tih dviju, kao i Karlovačke te možda još neke županije, nikako ne da se neki od njih, pa tako ni Platak, gasi, zaključio je Šaškin u razgovoru za Novi list.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže