Povežite se s nama

U utorak je u dvorani Zamet igrano prvo kolo A1 lige u dvorani Zamet između KK Kvarner i KK Zadar. Našima je ovo bila prva utakmica sezone pred domaćom publikom. Sjajna atmosfera i početno vodstvo Kvarnera podiglu su euforiju na parketu i na tribinama. Na žalost svih nas vjernih navijača, Kvarner je izugbio utakmicu rezultatom 72:77.

U prvu četvrtinu Kvarner je krenuo hrabro i eksplozivno. Za vodstvo Kvarnera neumorno su pogađali sjajni Mate Vucić i Mauro Veljačić. Slobodnim bacanjima Brzonje sadar smanjuje zaostatak. No poletni Kvarner ne posustaje te Franko Kalpić i Miličević učvršćuju vodstvo. U tijesnoj završnici KK Zadar je sjajnim pogodcima Brzoje stigao nadomak izjednačenja, ali Kvarner je zadržao vodstvo na kraju četvrtine 27:26.

Druga četvrtina bila je prepuna uzbuđenja i sjajnih zgoditaka Veljačića, Vucića i Miličevića. Kvarner je svoju igru digao na viši nivo te vodstvo nisu ispuštali iz ruku. Sa zvukom sirene druga četvrtina završia je rezultatom 45:40.

Kvarner je u treću četvrtinu krenuo s velikom zalihom. Sjajni koševi su se samo nizali, a izvrsni Veljačić nije prestao pogađati, izgleda da je ovo stvarno bio njegov dan. Sreća Kvarnera i tribina nije dugo trajala. Lovro Mazalin postigao je nekoliko sjajnih koševa te je tako smanjio vodstvo Kvarnera. Zadar je nakon dugo vremena prešao u vodstvo slobodnim bacanjima Vladovića. Na trenutak je izgledalo da je Kvarner počeo tonuti kao Titanic, ali sjajni Josip Barnjak vraća Kvarner u igru i tako daje nadu tribinama u konačnu pobjedu. Zanimljivo je spomenuti da ekipa Zadra u prve tri četvrtine nije uspjela zabiti ni jednu tricu, ali to ih nije spriječilo da četvrinu završe 56:59 u svoju korist.

U četvrtoj četvrtini doista su počele tonuti sve leđa Kvarnera. Igra je padala, nervoza rasla, ali podrška s tribina nije nedostajala. Siniša Štemberger stigao nam je kao naručen te je uspio Kvarneru dati zadnji tračak nade izjednačivši na 59:59. Igra i uzbuđenja na parketu bili su na vrhuncu. Štimac, Kalpić i Miličević davali su sve od sebe, ali nažalost nije išlo. Sve je na kraju kulminiralo isključenjem Štembergera. Kvarner je postao nemoćan te su utakmicu završili rezultatom 72:76.

Najboljim igračima utakmice možemo proglasiti Maura Veljačića s 18 poena i Borisa Baraća iz redova Zadra s 24 poena. Svoje sjajne sposobnosti na parketu još su pokazali i Ivan Miličević i Franko Kalpić. Iz redova Zadra valja još spomenuti i Ivana Marinkovića i Jakova Vladovića.

Na kraju svega možemo reći da je Zadar pokazao svoju nadmoć, ali Kvarner je priredio sjajnu predstavu i pokazao da može igrati na vrlo visokoj razini. Trener Marijan Manset trebao bi biti zadovoljan. Uistinu imamo sjajnu momčad, a ova utakmica poslužila im je samo kao uvertira za sljedeća kola A-1 lige.

Kvarner 2010 – Zadar 72-77 (27-26, 18-14, 11-19, 16-18)

Kvarner 2010: Veljačić 18 (4sk, 5as), Vucić 12, Štimac 12 (7sk), Kalpić 6 (4sk), Štemberger 3, Barnjak 2 (3sk), Antunović, Kučan 5, Miličević 14 (5sk), Gilbert
Zadar: Vladović 10 (7sk, 6as), Brzoja 14 (8sk), Marinković 16 (10sk), Barać 24, Mazalin 6 (7sk, 3as), Jelenković, Krajina 7 (3sk), Jurica, Špaleta, Tomas, Vrkić

BasketaRi.com