Povežite se s nama


U četvrtak, 2. srpnja, u večernjim je satima svečano otvorena manifestacija 100% zagorsko, čime je Korzo na dva dana postalo domaćinom zagorskog zvuka, mirisa i okusa. Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Manifestacija 100% zagorsko prodajno je izložbenog karaktera, a izvorne proizvode Zagorja u Rijeci predstavlja više od 50 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. Manifestacija se već tradicionalno održava u Zagrebu, a drugu godinu za redom gostuje i u Rijeci.

Osim raznolike izložbene ponude, Zagorci su svoje dane u Rijeci upriličili i podizanjem „Zagorca“, balona na vrući zrak na Gatu Karoline riječke. Nažalost, vjetar je uskratio priliku Riječanima za dizanje u zrak balonom, kako je bilo previđeno. Ipak, i sama pojava balona bila je atrakcija za naše područje.

Istovremeno, na Korzu se održavao kulturno-zabavni program u kojem je nastupilo oko šezdesetak izvođača iz Krapinsko-zagorske županije s kombinacijom programa tradicionalnog i suvremenog izričaja.

Manifestaciju su pozdravnim govorima s pozornice na Korzu otvorili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Župan Kolar izrazio je veliku zahvalnost riječkom gostoprimstvu te najavio kako će ova manifestacija i u Rijeci postati tradicijom. Naglasivši kako je to običaj u Krapinsko-zagorskoj županiji, župan je gradonačelniku Obersnelu poklonio zagorskog purana.

Po završetku svečanog otvorenja, gradonačelnik Obersnel i župan Kolar na obližnjem su štandu podijelili petsto zagorskih štrukli građanima.

Grad Rijeka