Povežite se s nama

Crna kronika

Zahvaljujući dojavi građana na Škurinjama zaustavljen pijani vozač

Objavljeno

na
Jučer je na području Škurinja u Rijeci, oko 18.45 sati, zaustavljen u prometu 63-godišnji vidno alkoholizirani vozač. Policijski službenici prometne policije, nakon dojave građanina, zaustavili su ga na raskrižju Negrieve i ulice Ive Lole Ribara gdje je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Naime, savjesni građanin je spomenutog vozača zamijetio dok je u alkoholiziranom stanju ulazio u osobno vozilo te je isto odmah dojavio policiji.

Kako je pokazivao namjeru nastavljanja činjenja prekršaja, 63-godišnjak je priveden u policijske prostorije na postupanje gdje je odbio alkotestiranje, odnosno, liječnički pregled. Osim toga, utvrđeno je da je upravljao neregistriranim vozilom i bez obveznog osiguranja. Zbog počinjenih prekršaja, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 22.700 kuna te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na tri mjeseca.

“Zahvaljujemo savjesnom građaninu na važnoj dojavi i još jednom pozivamo sve vozače na odgovorno ponašanje u prometu, kako ne bi alkoholizirani upravljali vozilima jer time ugrožavaju ne samo svoju sigurnost, već i sigurnost ostalih sudionika u prometu”, poručuju iz policije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram