Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije dobitnik državne nagrade Milan Neralić

Objavljeno

na


Zajednica sportova PGŽ dobitnik je ovogodišnje nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora, Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Svečana dodjela održana je u Zagrebu, a ispred Zajednice sportova PGŽ, skulpturu koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem te pisanu povelja primio je predsjednik Veljko Karabaić. Događaju su prisustvovali i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, dopredsjednik Zajednice Miljenko Butković, bivši predsjednik Slobodan Gračaković i glavni tajnik Darko Ivošević.

Zajednica sportova PGŽ djeluje od 1997. godine, a svoj rad je usmjerila na programe koji predstavljaju svojevrsnu nadgradnju na programe osnovne djelatnosti i koji daju sportu novu i kvalitetniju dimenziju. Svojim je dosadašnjim radom značajno doprinijela razvoju cjelokupnog sporta i rekreacije u Primorsko-goranskoj županiji.

Rezultat rada je intenzivno školovanje stručnih kadrova, zapošljavanje županijskih trenera-instruktora, organizacija županijskih selektivnih kampova, otvaranje sportske ambulante i donošenje županijske strategije sporta i kontinuirana popularizacija i promidžba sporta.

Organizacija više ciklusa Stručnog studija za izobrazbu trenera u Rijeci iznjedrila je 230 polaznika iz Primorsko-goranske županije te je osposobljeno 300 trenera u tridesetak sportova i sportskih specijalnosti. Sportska ambulanta osnovana je 2018. godine te omogućava besplatne liječničke preglede što je klubovima uvelike olakšalo u ispunjavanju zakonske obaveze od dva pregleda godišnje. Zajednica je 2016. donijela i prvu županijsku strategiju razvoja sporta koja je podloga i temelj realizacije i financiranja novih programa u svim segmentima sporta. Tijekom godine Zajednica organizira i sportske priredbe i manifestacije. Izdavačka djelatnost također je važan segment Zajednice koji se manifestira djelom kroz sufinanciranje programa izdavaštva članica, ali i vlastitu aktivnost. Sportski godišnjak Primorsko-goranske županije izlazi od 2006. g. što ga čini najdugovječnijim županijskim sportskim godišnjakom u Hrvatskoj. Ubrzo će iz tiska izići Sportski biografski leksikon Primorsko-goranske županije kao najznačajniji izdavački projekt Zajednice od svog osnivanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram